Kategorier
Europa 2020

Vi varvar lata dagar med arbete och kultur

Kulturarbete på campingen.

Bland målen i vår nya livsresa, ingår även att lära sig nya saker. Och redan har vi lärt oss att det finns en massa olika sherry-sorter, och att staden Cadiz kanske är en av Europas äldsta städer.

Vi har det gott. Pensionspengarna rullar in på kontot, och utgifterna blir allt färre i takt med att elskulder slutbetalas, och att fordonsskatter och försäkringspremier blir lägre. Det senare beroende på att vi ”ställt av” husbilen när vi ändå står stilla…

Själva står vi inte stilla. Dagarna innehåller många och långa promenader. Och vi iakttar livet på en spansk camping med många övervintrare. Här finns alla sorters folk: från fransmannen ”Lille Napoleon” som försöker tala om för alla hur det egentligen ska gå till på en camping, till det holländska paret som vill prata svenska med oss eftersom de själva har bekanta i Lycksele!

Vi har även hunnit med en bussresa till Sanlucar de Barrameda. Och där bjöds på olika typer av sherry samt tapas – liksom en gigantisk saluhall.

Nästa resa gick till staden Cadiz. Enligt Wikipedia är Cadiz en av världens äldsta sjöstäder, anlagd omkring år 1100 f.Kr. av fenicierna. Staden har cirka 120 000 invånare, med förorter cirka 650 000 invånare (inklusive Jerez de la Frontera). Staden är den äldsta i Europa som har varit bebodd oavbrutet.

Det senare påstår Wikipedia, men själva undrar vi vad de styrande och ställande i den italienska staden Matera tycker om det. Vid vårt besök där, påstods nämligen att just Matera, Europas kulturhuvudstad 2019, var världens äldsta ännu bebodda stad!

Låt di lärde strida, medan vi andra varvar kultur och god mat med våra egna vardagsproblem: vattenpumpen har pajat och åter blivit utbytt, och cykeln har fått nya bromsbelägg. För att inte tala om all fiskrensning och annan matlagning.

4 svar på ”Vi varvar lata dagar med arbete och kultur”

Billigare semester blir det för oss, som får hänga med på resan. Tyvärr har vi varken sol eller sherry, men båda delarna kommer säkert till oss också🌞 Ha en fortsatt trevlig vistelse i solen!

Vi undrade just om ni hade blivit nergrävda
i sanden! Här rullar ekonomin också på, det kommer in och…ja ni vet! Vi har det spännande mest hela tiden och när statistiken på solcellerna pikar så jublar vi. Häromdagen använde vi allt och sålde överskottet, 1 krona gick vi då! 🙃 Ha det fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »