Kategorier
Europa 2020

Det blir mycket sherry och tapas

Vi befinner oss på Camping Las Dunas i staden El puerto de Santa Maria. Den utgör ett av hörnen i den berömda sherry-triangeln. Och här äts det väldigt mycket tapas som alltid sköljs ner med sherry.

Sherry är, enligt Wikipedia, ett berömt spanskt starkvin som tillverkas i triangeln mellan städerna Jerez, El Puerto de Santa María och Sanlúcar de Barrameda i provinsen Cádiz i Andalusien i södra Spanien. Namnet sherry är en engelsk version av det spanska ordet jerez.

Sherry görs, åter enligt Wikipedia, enligt den så kallade solera-metoden. Detta innebär att sherry alltid är en blandning av viner av olika ålder. Tunnorna som vinet lagras i, ligger i rader ovanpå varandra, så kallade criadera. Den tunna som är längst ner är den äldsta, soleratunnan, och det är härifrån vinet tappas på flaska. Då vin tas ur solera-tunnan fylls samma mängd (max 33 % per år) på ur tunnan ovanför och så vidare.

Vid besöket i Sanlucar tittade vi in i ett av de många sherry-husen.

Det påstås att vi druckit sherry ur en solera-tunna som innehållit ett par promille 200-årig vätska. Fan trot…

2 svar på ”Det blir mycket sherry och tapas”

Hallo ihr Aussteiger!
Wir freuen uns über euer gutes Leben. Bald wollen auch wir wieder starten. Der Plan: Von Italien mit der Fähre nach Griechenland (inklusive Quarantäne?), dort etwas verweilen und dann nach Albanien. Über Kroatien, Slowenien und Italien wieder im Juni nach Hause!
Herzliche Grüße aus dem noch kalten Deutschland senden Peter und Gisela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »