Kategorier
Övrigt

Vi skålar för en månad som nomader

På en strandbar i Sanlucar måste alla dricka sherry, eller gintonic, eller öl, eller ett glas vitt…

Efter dryga två veckor på vår nya bofasta adress, kom de första molnen och regndropparna. Men det är fortfarande kortbyxor som gäller…

Vår camping, Las Dunas i El Puerto de Santa Maria, är fullbelagd mest hela tiden. Långliggare från Holland, Tyskland, Frankrike, England, Danmark och ett par svenskar blandas med mängder av spanjorer som firar karnevalen och Andalusiens dag.

Själva försöker vi hitta det rätta tempot, och att komma in i någon slags behaglig och passande dygnsrytm.

Hunden Panna väcker oss för sedvanlig tömningspromenad längs stranden. Solen går upp strax efter 8 och vi köper med oss färskt bröd på hemväg till frukosten.

Disk, städning, och skakning av sandiga mattor och sängkläder.

En cykeltur eller promenad in till mataffär för lunch- och middagsvaror.

En mycket lång promenad längs kajen eller milsvid strand med en del vätskekontroller.

Och ibland en del kulturella och gastronomiska utflykter till Cadiz (med färja eller lokaltåg) och Sanlucar de Barrameda (med lokalbuss).

Klimatet är bra. Fram till i går enbart klarblå himmel och 20 grader på dagen och 16 på natten. Kortbyxor och en varmare tröja duger bra när vi sitter ute och äter grillad, stekt eller kallskuren middag med goda billiga viner.

Även boendet är relativt billigt: stannar du fler än 30 dagar är dygnspriset 14 euro. Då ingår el, dricksvatten, tömningsstation, wifi, dusch, disk, toaletter, boulebana mm mm. Tvättstuga och restaurang finnes. Liksom pool – som öppnar i juni!!!

Med 4200 kr så har vi således halverat den månatliga boendekostnad vi hade i Sverige. Och med hjälp av wifi, eller Telia, har vi kontakt med barn och vänner därhemma. Och den så kallade apple-tv-pucken gör att vi kan se Vasaloppet och nyhetsprogrammen i våra två (!) tv-apparater.

Ända nere i södra Spanien var allt som vanligt denna första söndag i mars: grötfrukost och Vasaloppet på tv…

Vi njuter vidare, och återkommer med fler rapporter!

2 svar på ”Vi skålar för en månad som nomader”

Hur gick det med Panna på båt resp. tåg till Cadiz?
Vi har fått höra att hund inte var välkommen på båten, och om vi skulle åka tåget måste hunden ha munkorg!

Panna och ett par av oss åkte tåg – utan munkorg. På snabbtåget fick hon betala, men åkte gratis på returresan med lokaltåget. Men på färjan var hon inte välkommen vare sig med, eller utan munkorg 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »