Kategorier
Europa våren 2019

Vi valde flodvägen till ett rödvinsbälte

Efter besöket i Bernkasel Kues var det dags att dra ”hemåt” så sakteliga. Och sakta gick det.

Den här gången valde vi nämligen att följa vägskyltarna istället för gps:en. Således blev det en lång och slingrande resa längs floden Mosel norrut.

Den nya Moseldalsbron, 160 meter hög och 1700 meter lång, är fortfarande inte klar… Nu är dock vägbanan på plats. Vi har följt utvecklingen under flera år: https://krejci.se/50-arig-trata-om-ny-moselbro-snart-slut/

Till slut kom vi fram till Koblenz, där Rhen och Mosel möts på sin vidare väg som enbart Rhen. Stället kallas ”Deutsches Eck” – tyska hörnet. Och av någon anledning fick kejsar Vilhelm I ett minnesmärke rest över sig själv 1897 – när han själv varit död i 11 år…

Vi fortsatte vår ”flodresa” genom att följa Rhen norrut. Och nu inträffar något oväntat: de idylliska turistbilderna, grönskande dalarna och slingervägarna är utbytta! Nu ser vi under några korta mil en massa industrier och ett kärnkraftverk!

Men, när vi nådde bron över den lilla floden Ahr, svängde vi vänster. Och nu skulle vi enligt alla tips hitta rödvin!

Det roliga var att vi fått tipset av två av varandra helt oberoende källor. Ett tyskt par satt i Sicilien och en annan vän satt i Örebro: åk till Bad Neuenahr-Ahrweiler och testa deras rödvin!

Vi hamnade i Bad Neuenahr. Glömde läsa den sista delen i namnet. Och det var en pärs. Byn/kurorten/staden höll på att bygga om samtliga gator samtidigt… Mitt i smeten låg ”vår” ställplats, som vi anlände flera mil och timmar efter utsatt tid. Men snabbt lämnade vi den jättelika p-platsen intill stadens stadion och valde istället att stå i trädgården hemma hos en vinodlare.

Bland träden på baksidan av Weingut Sonnenberg, just där vinsluttningen tar slut, står vår husbil.

Och han, Marc Linden, förklarade att här, i Ahr-dalen, producerades enbart röda viner. Vi köpte två flaskor vardera i tre olika prisklasser och ser fram emot blindtestet på hemmaplan. Spontant har detta rödvin en bit kvar på sin väg mot klassen i Italien och Frankrike…

Under en promenad i staden hittade vi ett lilleputt-tåg. Och väl ombord så hamnade vi plötsligt i byn med det riktiga efternamnet Ahrweiler. Och där fanns den gamla staden med den gamla ringmuren och alla trevliga uteserveringar!

Där valde vi att denna 1 maj sätta oss på torget och demonstrera för mer och billigare öl åt folket!


Ett svar på ”Vi valde flodvägen till ett rödvinsbälte”

Ihr schreibt sooo schön. Danke, dass wir an eurer Reise teilnehmen dürfen. Auch wir haben in Pozzallo am 1. 5. demonstriert- für günstigere Preise für Rotwein. Aber- wir sind nicht aus dem Tor heraus gekommen. Denn unsere Freunde meinten, dass wir zufrieden sein sollen. Ok. Akzeptiert. Prost- auf EUCH.
Ganz herzliche Grüße von Gisela und Peter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »