Kategorier
Europa 2020

Nu flyr vi rusket med premiär-färjan

Äntligen på väg igen! Med lite större husbil, för två, har vi valt att under två år leva som ”digitala nomader”. Avresan skedde med premiärturen för den nya färjelinjen Halmstad-Grenå.

Hejdå Ätran och Krogsered, och gärna även ruskvädret!

Nästan på dagen två år efter vår flytt från citylägenheten i Örebro till sjöstugan i Halland, var det dags igen. Nu valde vi att sälja, minimera och magasinera vårt bohag, skattskriva oss hos en av döttrarna och själva flytta in i husbilen.

Besökte tandläkare och läkare för kontroll av den fysiska statusen, skaffade behövliga mediciner för att vårda vår diabetes, sömnapné, ledgångsreumatism och hjärtflimmer… Avslutade med ståtlig räkfrossa och tog farväl av vännerna i Ätran.

Bohaget lagrat i två år, eller?
Stöttande den lokala ungdomsidrotten med de sista pantburkarna…

Nya bostaden är nu en husbil av typen Hymer Duomobile, 7,80 lång, 4,5 ton tung. Den kan beskrivas som en kombination av husbil och husvagn. Vi sover där fram och har en stor u-soffa där bak. Köket och förvaringsutrymmena är större än på vår tidigare bil. Hydrauliska stödben, två tv-apparater, parabol och solceller på taket, extra stora batterier med omvandlare till 220 volt, larm som utlöses vid oväntade tillfällen mm.

Vår nya husbil (den gråa) är större, men det finns alltid någon som ska vara värre…

Sista natten i Sverige på ett tag, tillbringades i Halmstad hamn. Regnet piskade mot taket och vinden fick bilen att gunga.

Nu sitter vi tillsammans med ressällskapet Owe&Marita på Stenafärjan mot Danmark. Himlen är redan blåare och vinden mojnar. Kanske är vi på rätt väg? 

18 svar på ”Nu flyr vi rusket med premiär-färjan”

Det blir spännande att följa er o det liv ni gestaltar här för oss andra som har växt fast i myllan där vi bor.
Lycka till med allt!

Hallo ihr schwedische Nomaden, wir wünschen euch nun alles Glück der Welt für eine gute Reisezeit mit viel Gesundheit und immer ausreichend Luft auf den Reifen des neuen Reisemobils. Natürlich sollen euch viele schöne Erlebnisse erwarten und ein Wiedersehen mit uns, das wäre auch toll! Alles Gute und enjoy !!!!

Ni är modiga som.ger er ut på.nya äventyr.om man inte vågar något , får man inga upplevelser.
Ni gör alldeles rätt.Det ska bli kul.att följa er.Husbilen ser ut att vara toppen.

Såå spännande! Kanske kan mötas upp
nånstans som vi gjorde i Rom?! Vart bär det av?
Lycka till o bamsekram!
Annica

Så roligt att bloggen är igång igen så vi virtuellt kan följa med er på denna spännande resa. Stort lycka till!

Franska västkusten, Baskien, Spaniens inland ner till Cádiz. Långtidsvila innan fortsättning längs sydkusten. Åter Halland och Örebro slutet maj/början juni. Och efter det, bär det nog norrut…

Hej globetrotters. Har ni lämnat er boende ätran? Ska ni inte komma till Sverige på två?
Blir roligt att följa Er på era äventyr. Kör försiktigt och va rädd om Er alla tre. Kram från oss tre.

STORT tack! Det känns bra just nu, trots att vi fortfarande förföljs av det svenska rusket ända nere i Flensburg. I morgon ska vi testa att frakta resekompisarnas 11,3 ton husbil med färja över Elbe… Följer er och kommer säkert att ha hundra frågor längre fram. Just nu vill vi bara komma in i mode ”koppla av, njut, hitta rutinerna…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »