Kategorier
Europa 2020

Vi vägrar coronadeppa från Sibbarp till Stekenjokk

Efter 45 dagar i frivillig corona-karantän, har vi bestämt oss: vi slutar att avvakta, deppa och bli förslappade! Varför inte utnyttja husbilslivets möjlighet till både rörelse och social distansering (att undvika närkontakt med andra)? Varför inte passa på att se Sverige?

Den 15 mars tog vår planerade Europaresa slut. Istället för flera månader i sydliga nejder, blev det snabbtransport ”hemåt” för att få fast svensk mark under fötterna på en camping i Sibbarp, Malmö. Nu, 45 dagar senare och 800 mil från start, har vi parkerat husbilen i vår tidigare hemkommun Örebro.

Här och tidigare har vi haft gott om tid att fundera på framtiden. Ofta blir det inte mer än den absolut närmaste framtiden… Men, någonstans dök en gammal idé upp: eftersom vi under våra dryga sju år med husbil sett mer av Europa än Sverige, kanske det är dags att ändra på det?

Snöröjningen har startat på Vildmarksvägen, som öppnar den 6 juni.
Foto: Länstyrelsen i Västerbotten

Och plötsligt en dag läser och ser vi att någon påbörjat snöröjningen av den så kallade Vildmarksvägen. Bitvis är snödjupet just nu 5-7 meter! Enligt reklamen kan man ”fjällvandra i bil” 37 mil från Strömsund via Stekenjokk till Vilhelmina, allt i norra Jämtland och södra Lappland.

Att döma av diverse inlägg i husbilsgrupper på nätet, så lär vi detta coronaår inte bli ensamma om och när vi väljer den vägen. Vi har dock tid att planera och ta beslut fram till 6 juni då vägen öppnar…

Och om och när vi väl har hamnat i Vilhelmina, så är det ”bara” ytterligare 37 mil till Jokkmokk. Då är vi framme vid norra polcirkeln och kan titta på midnattssolen. Vid sommarsolståndet, runt den 21 juni, går den som bekant inte och lägger sig.

Det naturliga vore nu att äntligen göra slag i saken och åka till Kiruna, vidare över fjället till norska Narvik och Tromsö – men det tror vi inte norrmännen kommer att tillåta. Men, istället kan vi rulla söderut och kontrollera sanningshalten i påståendet att Pite havsbad skulle vara så jäkla bra och vackert!

Nu har vi i alla fall fått något att planera och se fram emot. Och under tiden författar vi några avsnitt om vår redan avverkade del av ”Nils Holgersson i husbil genom Sverige”.

5 svar på ”Vi vägrar coronadeppa från Sibbarp till Stekenjokk”

Låter som en lysande idé, midnattssol och Stekenjokk är en upplevelse, har åkt i Norge när man inte såg över snökanterna. Sverige är fantastiskt🌞

Hej på er!
Det är så trevligt och underhållande att läsa era inlägg.
Blir intressant att följa er uppåt.
Lycka till!

Det kan bli en härlig resa. Sverige är fantastiskt, inte minst norrut. Midnattssolen är speciell!

You are the second couple of our camper friends who decided to explore their own country. Think more will do so

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »