Kategorier
Europa 2020

Påskfirande i skuggan av Ringhals och virus

Omkring oss har vi många isolerade husbilsägare som är rädda för ett virus. Bakom oss har vi kärnkraftsanläggningen Ringhals. Kommer viruset eller reaktorerna i Ringhals att vara borta först?

Och lite påskkänsla även på vår parkering i Bua hamn.

Efter Malmö blev det husbilstillverkaren Hymers kundparkering i Ängelholm som fick bli vårt nattläger. Och dagen därpå, medan bilen fick ny sidoruta, reparerat hjulhus och fungerande tv (?), tog vi oss en långpromenad.

Vi nådde ända ut till Skälderviken där solen lyste, men där endast hundar och vind- och kitesurfare gillade den kalla blåsten. Den kilometerlånga, och annars så populära, sandstranden var i övrigt öde.

Allt annat än öde var husbilsparkeringen i det lilla halländska fiskeläget Bua hamn. Denna skärtorsdag tycktes inget virus i världen kunna hindra husbilsägare från att fira påsken här.

Dock, inget umgänge och ordentliga avstånd mellan bilarna och besökarna. Och själva avstår vi från att utnyttja de gemensamma serviceinrättningarna.

Men, även här fungerar det bra med långpromenader på gräshedar, sand och klippor. Bland annat bort mot kärnkraftsanläggningen Ringhals. Den håller på att avvecklas, ett arbete som beräknas ta åtta år. Frågan är då om även det aktuella viruset är borta vid den tidpunkten, eller?

Hunden Panna i förgrunden. Ringhals och kärnavfallsfartyget m/s Sigrid i bakgrunden. Sigrid har ersatt det vi äldre minns som det, på den tiden, ifrågasatta m/s Sigyn.

Dystra, men kanske passande tankar en långfredag.

Nu laddar vi för att ta på oss skyddsutrustningen och i morgon påskafton besöka både fiskrökeriet och närbutiken. På kvällen är vi nämligen inviterade till en påskmiddag på nätet – vår första någonsin!

Inget Blåkulla i år. Istället får påskkäringen stanna hemma och beskåda solnedgången vid fyren på Krokstadsudde intill Bua hamn i Halland.
Och det var väl ingen dålig påskbrasa?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »