Kategorier
Kroatien 2017

Usel resdag slutade kanske i dur

Den här dagen fungerade just ingenting: vi körde vilse, stod stilla på motorvägar och tvingades stanna på grund av störtregn. Men, det fanns de som hade det värre. Och vi fick åtminstone en fin avslutning, trots nya påminnelser om kriget…

Vaknade redan klockan sju utanför husbilstillverkaren Hymers verkstad i Bad Waldsee, södra Tyskland. Med lite tur skulle vi få bilen tvättad och åtgärdad då stolar och belysning fått nog av resan.

Vi fick lite hjälp, men inte i den omfattning vi önskat. Så vi rullade vidare västerut. Både radion och gps:en upplyste oss snart om 500 stopp på olika motorvägar i Tyskland denna fredagseftermiddag innan pingst.

Valde att köra föreslagna alternativa vägar. Och det var kul – en stund. Men att köra vilse på väg till den fula staden Pforzheim var det inte. Nästa chock kom då vi strax efter spöregn ser ett 50-tal människor ligga näck i gräset intill floden Neckar (!).

Plötsligt upphör regnet, trafikstockningarna och vi befinner oss i Frankrike!!! Vådan av att se världen genom en sjutumsskärm istället för en stor karta??? Vi passerar Maginotlinjen (en misslyckad försvarslinje som byggdes av Frankrike längs dess gräns mot Tyskland och Italien under mellankrigsperioden), och vi är inne i Alsace (ett område som varit ömsom tyskt och ömsom franskt).

Stannar för natten på rastplatsen Aire de Brumath Est på motorväg A4 som skulle kunna leda oss till Paris 50 mil västerut. Betydligt närmare ligger Haguenau där rallyvärldsmästaren Sebastién Loeb bor. Ett avsnitt ur den kända serien Band of Brothers utspelade sig i Haguenau.

Lite längre bort ligger Verdun. Under första världskriget stod här 1916 ett slag med över 700 000 stupade och sårade.

Vi hade det självklart inte lika illa, men på det hela taget en usel dag. Å andra sidan träffade vi Josch Vieira, en brasilianare från Stockholm, som hade haft det tuffare. För att inte säga ”ett riktigt skitdygn”.

Han befann sig vid tillfället också vid Hymers verkstad i Bad Waldsee. Där hade han väntat i ett dygn på att få en ny fungerande bajslåda till sin helt nya och mycket ovanliga fyrhjulsdrivna husbil. När lådan äntligen anlände – så var det fel sort! Vi lämnade honom, fredag eftermiddag innan långhelgen pingst…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »