Kategorier
Kroatien 2017

Räddade av campingens följebil

Skulle till en camping med två infarter. Båda var avstängda! Campingvärden kom med egen bil och lotsade oss rätt- via en 15 kilometer lång omväg!

Lämnade Bad Waldsee och styrde norrut mot Luxemburg och Moseldalen. På vägen dit hade vi, på kartan, hittat en lämpligt placerad camping med tvättmaskiner i den för oss helt okända tyska staden Siersburg.

Till staden/byn kom vi via en dyr fransk motorväg (20 kr milen) och en del landsbygd där det såldes jordgubbar och färsk sparris utmed vägen.

Till själva campingen, vid floden Nied, var det svårare att komma. De två infarterna som fanns, enligt karta och gps, var avstängda för tyngre fordon…

Nästan framme fanns det dock inte längre någon tvekan. Bara att vända, för att hitta den andra infarten – som också var avstängd!

Efter telefonsamtal kommer campingvärden och lotsar oss med egen bil till en tredje infart: via 15 kilometers omväg över berg, djupa skogar och smala småvägar.

Väl framme blev det fest. Klädtvätt, bubbelvatten med jordgubbar för att fira vår 38-åriga ”kom-ihop-dag” och festmiddag med färsk sparris till köttbiten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »