Kategorier
Nystart 2021

Tre dagar som kan ge oss nytt liv och en ny husbil

De flesta husbilsägare tycker nog att ordet frihet bäst beskriver varför de är det, husbilsägare. Utan husbil och med coronarestriktioner har vi själva minst sagt känt oss fängslade. Men, nu är det snart slut på det!

Detta är Brevens bruk från sin bästa sida (vårt hus till vänster om det röda huset). Foto: Erik Rysén

Det hela började en tisdag utanför Systembolaget, var annars? Sofie, en tidigare jobbarkompis, lockade med att det fanns lediga lägenheter i Brevens bruk, en liten håla 50 km sydväst om vår bostad i Örebro.

Samma kväll hittade vi äntligen ett par husbilar på nätet som klarade vår ekonomi och våra krav på en ”bra och välutrustad plåtis”, en 6 meter kombinerad shopping- och campingbil.

På onsdagen fick vi det efterlängtade beskedet: vår stora Hymer Duomobil var inte längre vår, såld!

Dagen därpå bar det av, i lånad personbil, mot Knivsta och Eskilstuna där våra nya husbilsfynd befann sig. Jag gillade den ena, och Lisa gillade den andra. Gissa vem som vann den kampen?

6 meter, automatlåda, luftfjädring bak, drag, solceller mm mm.

På vägen hem hade vi bokat visning av en lägenhet på Bruksgatan 11 i Brevens bruk. Och nu blev det ”kärlek vid första ögonkastet” för båda!

Hur blev det så här? Är vi galna?

Troligen lite. Men redan vid inflyttningen var vi på det klara med att vår Örebrolägenhet högst upp inte skulle bli slutstation, mera en tillfällig lösning undan covid och ickeresande i husbil.

Att bo 5 trappor upp i Örebro räcker inte då omgivningen också klättrar.
Nu byter vi till 1 trappa upp med den här utsikten, och egen badbrygga…

Valet av mindre husbil/plåtis var enkelt: ekonomin. Den stora Duomobilen inköptes för att leva i under två år utan lägenhet. Nu vill vi ha både lägenhet och husbil.

Valet av Brevens bruk får nog tillskrivas spontanitet/plötsligt infall/yttre påverkan vilket vi annars inte är kända att falla för! Byn är känd för sitt storslagna midsommarfirande (normala somrar), sin välbevarade bruksmiljö, sitt värdshus som lockat bland annat Flackrevyn, sammanhållning och många aktiviteter. Och vi är nog i grunden mer lantisar än stadsbor, åtminstone i det här livsskedet.

För mer info om Brevens bruk: https://brevens.se

Att vi redan känner ett antal av byns 100 fasta invånare, som sommartid dubblas, underlättar. Och under ett par besök har vi redan bjudits på både fika och öl, och inviterats till bastuföreningen ”under förutsättning att du inte kommer tomhänt första gången”, av dittills okända.

Efter 8 månader i stadslägenhet kommer flytten att ske i mitten av augusti. Först ska vi provköra husbilen till Halland och andra trevliga platser, och inträda som sommarreporter på min ”gamla tidning” NA där jag ska bossas av de ungdomar jag en gång var med att lära upp.

Men, fram till dess önskar vi alla en

Glad midsommar!

i ordnade former… Själva firar vi tillsammans med goda vänner i den här lilla 11,5 meter långa husbilen. Ha det!

Translate »