Kategorier
Europa våren 2019

Slalom på alpvägar för att nå Bodensjön

Många vägar bär till Bodensjön. Den vi valde, eller var det gps:en?, slutade med att vi kom fram med värkande armar efter allt rattande.

Vårt val var att INTE åka motorväg från Mittenvald till Bodensjön. Men hur hamnade vi på nästan 18 mil serpentinvägar tillsammans med hundratals vårrusiga motorcyklister? Normalt skulle resan ta 3-4 timmar med husbil – nu tog den 6.

Till saken hörde att de få milen med bred och fin väg bestod av en timslång bilkö…

Vi hamnade på den rödmarkerade vägen…

Men, det var vackert, omväxlande, nervpirrande och något att skriva hem om! Och eftersom det också gick väldigt mycket upp och ner, hann vi se snart sagt varenda skidort där det rådde full aktivitet i backarna.

Till slut var vi dock framme vid Bodensjön. Här var det varmare än uppe i bergen. Åter fick vi se blommande äppelträd – om än inte lika utslagna som i dalarna runt italienska Merano.

Innan avresan från Mittenwald hann vi med att åter trotsa förbudsskyltar på vår vandringsled. Denna gång längs den mycket djupa Leutasch-ravinen. Trots knäckta granar över gångbron, så gick det bra…

Och trots att vi befann oss i Bayern, så blev det avsked med en tyrolerafton på bryggerirestaurangens veranda.

Ett svar på ”Slalom på alpvägar för att nå Bodensjön”

Kul med nya vägar och oplanerade omvägar! Tiden är kanske det enda vi pensionärer har verkligt gott om. Kul att resa med er o karta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »