Kategorier
Europa våren 2019

Inte bara pannkaka på högsta berget

I dag åkte vi på en järnväg som byggdes för 90 år sedan. Den tog oss upp till toppen av Tysklands högsta berg och en måltid som inte serveras på högre höjd någonstans i världen!

Efter en halvtimmes tågresa från Mittenwald till Garmisch-Partenkirchen klev vi ombord på Zahnradbahn. Den tuggade sig uppför de 2560 metrarna till Zugspitzplatt. Efter färd i bland annat 4,7 kilometer tunnel, kom vi fram till bergets glaciär med mängder av soldyrkare och skidåkare.

Efter en stärkande öl på den soldränkta och folktäta restaurangverandan var det dags för den sista biten uppför. Med kabinbanans hjälp nådde vi Zugspitzes topp på 2962 meters höjd. Och väl där var det dags för det stora målet för dagen: att äta den tyska rätten Kaiserschmarrn – helt enkelt en uppstekt typ av gammal pannkaka med russin och äppelmos…

Medan den något bastanta huvudrätten/efterrätten smälte i magen, försökte vi smälta intrycken i det bedårande vita landskapet.

Alla tordes inte gå fram till balkongkanterna och titta ner, men panoramavyerna räckte till.

Vid nedresan tog vi hjälp av ”hissen” eller kabinbanan som droppade oss nästan 2000 meter rakt ner! Nu hade vi nått Eibsee där det blev dags att åter äntra tåget den sista biten ner till Garmisch och returresan till Mittenwald.

Uppe på toppen av Zugspitze är du i Tyskland till vänster, och i Österrike till höger…
Linbanan som förde oss ner till Eibsee 2000 meter lägre ner.


4 svar på ”Inte bara pannkaka på högsta berget”

Hallo Freunde,
wirklich interessant beschrieben- eure Erlebnisse. Wir können sie von Salvamar aus richtig miterleben. Macht weiter so. Viel Spaß noch, herzliche Grüße von UNS und FROHE OSTERN!
Bleibt gesund.
Herzliche Grüße von Gisela und Peter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »