Kategorier
Första FrihetsFärden

Så snuvade jag Ole Einar på guldet

En svensk överst på skidskyttepallen - det var länge sedan.
En svensk överst på skidskyttepallen – det var länge sedan.

Hade gärna unnat 40-årige norske skidskytten Björndalen ytterligare ett rekorderligt OS-guld, men efter tre norska medaljer på damernas tremil fick det vara nog. Åkte därför till skidskyttarnas närbelägna VM-arena i Antholz/Anterselva, ställde mig överst på pallen och utförde lite woodoo. Det funkade = inga norska skidskyttemedaljer!

Åter ett sånt där udda och oplanerat inslag i livet. Att befinna sig på en världsberömd skidskytteanläggning samtidigt som skidskytteherrarnas stafett avgörs i OS. På plats i anläggningens bar – var annars? – kunde vi följa Ole Einars och övrigas framfart.
Men, efter Björndalens liggande prickfria skytte, gick jag ut och tittade närmare på Antholz biathlonstadion. Och där stod pallen lite undangömd från skjutvallen och den stora läktaren. Klev upp överst på pallen och sa via ”molnet” till norskarna att ”nu är förstaplatsen redan upptagen”. Och de fattade faktiskt – och sköt bort sig!

Medan proffsen gjorde upp om guldet i Sotji fick vi från stora läktaren i Antholz titta på de blivande (?) proffsens träning.
Medan proffsen gjorde upp om guldet i Sotji fick vi från stora läktaren i Antholz titta på de blivande (?) proffsens träning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »