Kategorier
2020 Efter coronaflykten

Kustvägen kunde kallas skogs- eller grusvägen

Efter Inlandsvägen, Vildmarksvägen och Högakusten-vägen har nu turen kommit till Kustvägen. Och den är väl värd ett besök, om du gör rätt vägval!

”Kustvägen är en samling goda besöksmål belägna efter en unik kustremsa mellan Hudiksvall och Sundsvall. 75 km av svensk sommar när den är som bäst” står det i reklamen.

Söderut från Sundsvall går den breda fina E4:an. Men, för att se mer av landet valde vi Kustvägen utmed vilken vi fått tips om diverse fina platser vid havet.

Började med att besöka Galtströms bruk. Här finns både industrihistoria och en mycket ovanlig ställplats för husbilar. Ställplatsen har alla nödvändiga servicefunktioner, om än lite utspridda, och du betalar vad du har lust med! Detta tack vare husbilsklubben.se som sponsrar anläggningen.

Nästa anhalt blev Mellanfjärden. Dit var det mest grusväg som löpte genom tät skog – och med björnvarning! Väl framme bjuds du på ”en av kustens bästa fiskrestauranger” Sjömärket, en närbutik, stor camping och pittoreska fiskebodar.

Fortsatte söderut och stannade i Stocka hamn, eller rättare sagt på det lilla Rönnskär. Den stora trånga ställplatsen med alla bekvämligheter finns i hamnen, granne med Café och restaurang Måsen och med gångavstånd till Handlarn. 500 meter längre bort finns också tre husbilsplatser utan el, men direkt vid havskanten och med tillhörande utsikt. Vi hade turen och fick en av dessa.

Fiskade, solade, badade (!), promenerade och testade Vilda fiskens tre olika strömmingar (sotad, stekt och inlagd). Sotarna vann överlägset, mums!

Sista kvällen hann vi också uppleva ett litet väderdrama: enligt SMHI befann vi oss på den enda platsen i Sverige där det skulle komma in moln och ett rejält åskoväder. Det missade oss med 300 meter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »