Kategorier
Europa 2020

Kommer corona att leda till ”inbördeskrig” på Västkusten?

Efter åtskilliga somrar på vår turisttäta västkust, fick vi nu chansen att uppleva fiskelägena, ställplatserna och campingplatserna från sin kanske bästa sida: soligt och fridfullt. Men det finns mörka moln i coronadebatten.

Svårt att komma närmare havet med en husbil….

De flesta bohuskommunerna har redan annonserat att de i sommar inte kommer att kunna erbjuda omsorg till deltidsboende under den pågående coronapandemin. Återstår att se vad detta innebär för ”normalturisten”. Sprider sig oron till näringsidkare och lokalbefolkningen så att husbilsägare och campinggäster kommer att känna sig ovälkomna? Eller kommer välbehövliga turistintäkter att väga tyngre? Eller kommer lokalpolitikerna att både göra avsteg från omsorgslagen OCH begära pengar för förlorade intäkter? Den som överlever får se.

I Fisketångens varv sjösätts båtar för att ge plats åt sommarens husbilsgäster, eller?
Fortfarande fridfullt i hamnen i Hovenäset.

Vi fick se ett osedvanligt vackert landskap i strålande sol i flera dagar. Och än så länge var det inte mer folk än att alla kunde hålla avstånd, påminda med hjälp av skyltar och golvmarkeringar.

Kungshamn med Smögenbron i bakgrunden.

På de två campingar vi hann besöka fanns det gott om handsprit, och servicehusen städades extra noga och ofta. Och på husbilsparkeringen var det ovanligt långt mellan bilarna.

Riktiga coronaavstånd mellan husbilarna på Johannesviks camping.

Men hur blir det under högsäsongens trängsel? När kanske många börjar tänka ”det här är nog inte så farligt längre”? Jag tror att vi valde rätt tid att besöka bästkusten det här året. Dessutom till förmånliga campingpriser.

Bra vind och gott om plats att torka tvätten.

6 svar på ”Kommer corona att leda till ”inbördeskrig” på Västkusten?”

Intressant fråga! Vi har planerat en resa till Gotland med avresa den 9 juni. Återstår att se om vi är välkomna vilket vi hoppas. Börjar längta ut med vår Doris (husbilen heter så men det visste ni redan). Först bosätter vi oss under maj i Björkelund. Vi är ju redan här förvisso men i maj ska vi läs Gösta göra ny yttertrapp och då blir det svårt att komma in o ut ett litet tag. Kram till er båda från Maja o Gösta ps i natt har det varit frost

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »