Kategorier
Europa 2020

Byggde ”base camp” efter 100 dagar på rull

I dag har vi varit på rull och bott i husbilen exakt 100 dagar. Och lagom till detta är vi snart klara med bygget av vårt nya ”base camp” i Ånnaboda, Kilsbergen. Både avstånd och temperatur skiljer sig från den planerade vistelsen i spanska Marbella.

En vacker alternativ väg från Västkusten till Örebro. Missa inte att stanna till vid macken i Brålanda! Här finns gasol för oss med fasta flaskor – och några av de största och billigaste räkmackorna vi sett.

Lämnade Västkusten för drygt två veckor sedan och siktade mot våra gamla hemtrakter i Närke. Ville fortfarande undvika kontakt med släkt och vänner, men antog vänners erbjudande att slå oss ner på en avskild sommarstugetomt.

Efter studiebesök och lite funderande, valde vi sedan att hyra en säsongsplats på Ånnaboda camping i Kilsbergen. Kanske inte för att stanna ända till den 15 oktober, men mer för att ha en fast plats, en base camp, att utgå ifrån och återvända till efter diverse planerade utflykter längre fram.

För en dygnshyra på 44 kronor har vi här tillgång till tvättstuga, vatten, el, kök mm mm. Och en massa frisk luft, sjöar med fisk, vandringsleder, boulebana, discgolfbana, hundbad och restaurang med coronaregler.

Närmaste butik och pizzeria ligger i Garphyttan, som kan nås med cykel – om man är beredd att besegra den 5 km långa uppförsbacken tillbaka… Om och när vi skulle vilja, så stannar länsbussen utanför knuten!

Vid ett normalt stopp med husbil på ställplats eller camping brukar vi ställa ut stolar och bord, grillen, cyklarna och dra ut markisen om det behövs. Nu började vi tänka annorlunda: här ska vi ju bo!

Så här såg det ut när vi kom…
Och så här ser det ut just nu…

Hade tur och hittade en campingplats som var utrustad med ett rejält trädäck, dessutom på bekvämt avstånd till servicehuset. Platsen var inte i topptrim, men vi såg potentialen – och arbetet…

Vi gjorde en lång inköpslista och begav oss till stormarknaden. Kom hem med förvaringslådor, miniväxthus, utemattor, balkongskydd, växter, plantor, matjord, trallskruv och lite tillkapat virke.

Vi byggde vindskydd av insynsskydd för balkong, som finns till överkomligt pris på Ikea och Clas Ohlsson. Sex golvmattor i syntet från Rusta är lättare att hantera och hålla rena än vår tidigare jättematta.

Med hjälp av detta, och campingens ”skrotupplag” av plattor och virke, började vi bygga och städa. Och nu ser vi fram emot värmen – i dag snöade det här medan Marbella noterade 23 plusgrader – då vi kan börja fylla den nya drivbänken med jordgubbar, dill, gräslök och sallad. Och sitta utomhus och njuta i den vindskyddade ”grogghörnan” efter den sedvanliga vandringen, cykelturen eller långskubben. Eller varför inte efter ett svalkande dopp i sjön dit det är promenadavstånd i badrock?

Den som överlever får se.

Än så länge är det ”kaffe med dopp” som gäller, men tids nog blir det riktiga dopp! Håll ut, och håll avstånd!

10 svar på ”Byggde ”base camp” efter 100 dagar på rull”

Wow! A disco golf course! Golf into a disco venue or a outside golf course with boom boom boxes? Nice the three of you found a good spot for the coming months.
Is your blog now with sponsors like Ikea, Rusta, etc.??
Enjoy!!!! And warm greets

Wow, både mysigt och häftigt ni fått till det. Ni är mästerfixare!👍
Hoppas ni mår bra också!
Kramar till er!
Sivan

Nu har ni verkligen boat in er, men vad fint och mysigt det blir och fin natur runt knuten. Ha det fortsatt bra😊

På väderkartan över Europa så har det varit rätt mkt ruskväder i Spanien. Det nämnes tbsra till tröst för er…
Ni ordnar det fint för er o Panna förstås. Skogarna o stigarna är välbekanta. Ånnaboda var en kär plats under barnens uppväxt och det hela året runt. Tack, för rapporten nu vet vi sånt vi undrat, för vi har tänkt på er allt emellanåt, ha det!

Thank you friends! Discogolf is when you throw a freesbee into a basket far away… About sponsring: no! But we always get a lot of questions: where did you find that and that, so better give the answer right away. But, why not sponsring, never thought of it before…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »