Kategorier
Flykten från ruskig höst

Italiens bästa ställplats?

Efter besöken i turisttäta Rimini och San Marino var det skönt att köra vilse på landsbygden och hamna på resans hittills bästa ställplats för livsnjutare och vinälskare.

Gps:en valde slingrande småvägar, branta grusgångar och trånga gränder, och förde oss via långa omvägar till Coriano och en vingård på en kulle med utsikt både mot nämnda Rimini och berget i San Marino. Här fanns el, vatten, gott om utrymme, en stor pool som ägaren öppnade för oss, vinprovning, tvättmaskin och gångavstånd till den lilla byn med den ännu mindre supermercatan.
Här stannade vi ett par dagar och fick uppleva både solsken och dygnslångt skyfall. Det senare kom precis som vi hängt upp alla våra nytvättade textilier. De blev ordentligt sköljda…
Sköljde struparna gjorde vi också med hjälp av vingårdens ägare Sandro och Ale Santini som bjöd på en vinprovning som med bred marginal ersatte en exklusiv lunch. Som tack köpte vi några flaskor billigt för direktkonsumtion och några dyrare reserva för framtiden då de kanske nått en högre höjd?
Vi åkte ner från höjden för att få några dagars sol och bad på de långa sandstränderna i små kustsamhällen söder om Rimini.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »