Kategorier
2020 Efter coronaflykten

Ett vattenfall som är värt skumpiga mil

Det skulle regna denna dag. Det blev sol och regnbågar vid det mäktiga Hällingsåfallet. Och det var helt klart värt en färd på 5 mil skumpig grusväg.

I Strömsund var frågan: starta färden via den så kallade Björnvägen eller hålla oss till asfalten på 342:an? Nattens skyfall gjorde att vi avstod grusvägen och möjligheten att beskåda vännerna Anita&Sörens viste i Hillsand.

Men, vid Bågede var det dags att lämna asfalten och köra på grusvägen längs Fågelsjöns södra strand.

Och belöningen kom: det 43 meter höga Hällingsåfallet med sin i berget djupt utmejslade kanjon. Tack vare solen och vattenmassornas dimbildning fick vi också se både en och två regnbågar!

För några år sedan var vi och tittade på Sveriges längsta fria vattenfall; Njupeskär i nordvästra Dalarna. Dess 70 meter fria fall var snyggt – men vi tyckte att Hällingsåfallet vann matchen!

5 svar på ”Ett vattenfall som är värt skumpiga mil”

Vilket vattenfall! Vi är också, ”snart” på väg uppåt landet, men undviker alltför smala o gropiga vägar med husvagnen! Tar kustvägen upp o inlandet hem! Tror jag🤪

Har dålig erfarenhet av grusvägar, fick punka två gånger samma dag, men det kanske var sämre däck då för tiden! Tänker oss iaf den vägen hemåt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »