Kategorier
Första FrihetsFärden

Åter till våren och havet – via hembränningens död!

I Andorra borde hembränningen vara död. Vem bränner själv om det kostar en tjuga för nästan ren alkohol i butiken?
I Andorra borde hembränningen vara död. Vem bränner själv om det kostar en tjuga litern för nästan ren alkohol i butiken?

Medan Charlotte Kalla skidade hem Sveriges första OS-medalj i Sotij passade vi på att lämna snöblask och tjock dimma i Andorra för 12 plusgrader vid den franska Medelhavskusten, via ett paradis för taxfree-älskare.

Efter en vecka var det dags att lämna Andorra...
Efter en vecka var det dags att lämna Andorra…

Inne i Andorra, både vid den norra gränsen mot Frankrike och den södra mot Spanien , finns ett antal stora kommersiella center där det säljs tobak, sprit, elektronik, husgeråd mm billigt = taxfree.
Vi stannade på vägen ut och köpte vår lagliga ranson på 3 liter brännvin och 10 liter vin. Snopet att tulljäveln tagit ledigt just denna dag och INTE ville se vad vi hade med oss. På vägen in i Andorra, för en vecka sedan, såg vi kilometerlånga köer då spanjorerna på väg hem genomsöktes ordentligt…
Vi fortsatte vår resa, från 1600 meter över havet till havsnivå, via en spektakulär väg genom spanska och franska Pyreneerna. Där gällde det att motorbromsa och ha förmåga att se runt hörnet. Vackert när du väl överkommit svindelkänslan.

Ett av Andorras många köpcentra med taxfree-varor lockar fattiga husbilsägare ...
Ett av Andorras många köpcentra med taxfree-varor lockar fattiga husbilsägare …

Vi avverkade 22 mil med en medelhastighet av 50 km, så det var mörkt när vi kom fram till kusten vid Perpignan. Den utlovade ställplatsen för husbilar var stängd, men å andra sidan fanns det gratisplatser inne på en camping…
Uppdaterade oss så gott det gick och upptäckte att gammgubben Björndalen vunnit ännu ett OS-lopp. Och jag fattar ju varför; vi använder båda underställ från Odlo.

Vart ska lilla jag med min 4-tonnars husbil ta vägen nu då?
Vart ska lilla jag med min 4-tonnars husbil ta vägen nu då?

2 svar på ”Åter till våren och havet – via hembränningens död!”

Hej på er. Har kollat på bilderna och då blir man väldigt avundsjuk. Här hemma är det slask och kallt. Omorganisation på jobbet gör att flera får sluta. Det gör ju inte livet roligare. Själv är jag kvar till sommaren, då ska det bli skönt att sluta. Hoppas ni får det lika skönt och roligt resten av tiden innan ni kommer hem. Kram bmp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »