Kategorier
Första FrihetsFärden

OS-invigning i Andorra

OS-middagen bestod av ekologiskt odlade (?) stora räkor/gambas i currysås, ris kokt i påse, färsdkt bröd och spanskt vin för 20 kr flaskan.
OS-middagen bestod av ekologiskt odlade (?) stora räkor/gambas i currysås, ris kokt i påse, färskt bröd och spanskt vin för 20 kr flaskan.
Gratis direktsändning i Andorra funkade även om kommentatorn pratade spanska...
Gratis direktsändning i Andorra funkade även om kommentatorn pratade spanska…

OS är invigt, och det såg nästan ut som vanligt. Vi  undrar dock fortfarande hur det ryska alfabetet fungerar; varför kom Usa intågande för Sverige?

Annars skålade vi för den andorranska truppen. Av sju aktiva orkade tre vara med på första kvällens övningar. Undrar vad de andra ska göra eller gjorde? Lovar kolla upp detta senare.

Hann också upptäcka att en av mina favoritpensionärer, Malcolm Dixelius, är nyhetsankare på Viaplay.

Redan 1978 rapporterade han ”live” från skid-VM i finska Lahtis. Men, vi befann oss tillsammans i ett jägartält i norra Sverige och vår enda kontakt med yttervärlden var en rysk radiostation. Jag var telegrafist och Malcolm var tolk. Han översatte den ryska sändningen där det var svårt att förstå att Sven-Åke Lundbäck vann 5-milen på skidor. Det hela handlade mest om att ryssen  Beljajev var näst bäst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »