Kategorier
Första FrihetsFärden

Snö och sandstrand och usel OS-sändning

Från ställplatsen på Medelhavsstranden kunde vi se de snöklädda topparna i Pyreneerna.
Från ställplatsen på Medelhavsstranden kunde vi se de snöklädda topparna i Pyreneerna.

Medan Marcus Hellner upprepade Kallas bedrift och fixade Svedalas andra OS-silver på två dagar, njöt vi av en vårpromenad på en Medelhavsstrand varifrån vi kunde se Pyreneernas snöklädda toppar.

Vi befann oss i Leucate nära Perpignan som erbjöd flera mycket bra ställplatser för husbilar – gratis så här års!
Drog vidare österut längs kusten genom vindistriktet Languedoc, förbi flamingosar i Camargue till dagens slutmål Saintes Maries del-la-Mer. Det var 24 år sedan första gången och 10 år sedan senaste besöket.
Första gången var det första gången vi åkte med husbil, en mindre än i dag och med alla tre barnen. Hur bar vi oss åt?
Andra gången åkte vi också husbil, en större än i dag, med vännerna Marita och Owe. Då som nu var det fåglarna, vinet, saltbassängerna, havet, tjurarna, de halvspanska kopojkarna och naturen som lockade oss.
Mycket har förändrats, men samma gamla tivolikarusell finns kvar i byns centrum. Nu även en tjurfäktningsarena och en husbilsparkering…
På den senare såg vi OS via franska tv-ögon, och de tycker rodel, backhoppning, isdans och en fransk urkörning i skidbacken är viktigt. Inte ett ord eller bild om Hellner och övriga herrar i skiathlonspåret.
Men, vi återfick lyckan för en kort stund; efter den usla OS-sändningen blev det direktsänd fotboll mellan Monaco och Zlatans PSG! Den varade i tio minuter, innan vi insåg att det bara var ett försök att locka över oss till betalkanalen Canal+. Matchen slutade för övrigt med tråkiga 1-1.

Lisa återsåg sin och barnens favoritkarusell efter 10 år.
Lisa återsåg sin och barnens favoritkarusell efter 10 år.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »