Kategorier
Första FrihetsFärden

Äntligen ett dopp i Medelhavet

Efter snart två månader på rull befinner vi oss i sydöstra hörnet av Spanien. Det är enligt många det varmaste åretruntområdet i Europa.
Efter snart två månader på rull befinner vi oss i sydöstra hörnet av Spanien. Det är enligt många det varmaste åretruntområdet i Europa. (rättelse: dykningen ägde rum 1999 och inget annat…)

Det tog 56 dagar och 845 mil för att äntligen få ett dopp i Medelhavet! Vi hade visserligen badat i hav eller pooler nästan varenda dag, men det där Medelhavet lät vänta på sig eftersom det promt ska ligga öster om Gibraltarsundet och ingen annan stans. Men, fredagen 25 oktober var det dags. En cykeltur på 4 kilometer från Camping Caravaning La Manga – som ligger vid lagunen Mar Menor – till utsidan på La Mangatungan krävdes innan doppet kunde ske. Är det verkligen den 25 oktober? och befinner vi oss fortfarande på det europeiska fastlandet? Badkrukan Peter tyckte vattnet var blåare och varmare än på andra ställen. Kanske till och med varmare än Atlantvattnet norr om marockanska Agadir?

Till och med badkrukor törs bada på LaManga-tungan så här års.
Till och med badkrukor törs bada på LaManga-tungan så här års.
Så här års är det ingen trängsel på stränderna. Näset som skiljer Medelhavet från lagunen Mer Menor, där vi campar, är 18 kilometer lång.
Så här års är det ingen trängsel på stränderna. Näset som skiljer Medelhavet från lagunen Mar Menor, där vi campar, är 18 kilometer lång.

Bor alltså på en camping som mest består av övervintrande utlänningar, typ svenskar. Nu laddas våra egna och alla prylars batterier, det ska tvättas – och det ska bara njutas utan att göra ett j-la dugg! När ex-grannarna från Hallsberg åkt hem, är det dags att kontakta vännen Conny Gustafson som haft en fot här nere i många år. Redan för 16 år sedan lånade vi själva ett hus av honom här i trakten. Och nu är det dags att titta på ”nya” huset.

Två ställen där sonen Mikael och jag dök redan sommaren 1999 innan vi hade rätt certifikat. Vid Lisas hand till vänster ska du kunna se något vitt. Det är en fyr på en ö som ligger i ett marint naturreservat där vi fick dyka för djupt... och i vattnet nedanför fyren Cabo de Palos, till höger, dök vi också.
Två ställen där sonen Mikael och jag dök redan sommaren 1999 innan vi hade rätt certifikat. Vid Lisas hand till vänster ska du kunna se något vitt. Det är en fyr på en ö som ligger i ett marint naturreservat där vi fick dyka för djupt… och i vattnet nedanför fyren Cabo de Palos, till höger, dök vi också.

Ett svar på ”Äntligen ett dopp i Medelhavet”

Hälsa Conny. Jag är imponerad över tempot och intensiteten i rapporteringen. Här väntar vi på stormen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »