Kategorier
Första FrihetsFärden

Ännu ett spanskt öl-fynd!

Jag vill tro att mitt iq förbättras när jag dricker Icue, det hittills bästa spanska ölet om jag gillar pale ale.
Jag vill tro att mitt iq förbättras när jag dricker Icue, det hittills bästa spanska ölet om jag gillar pale ale.

När vi trodde oss ha gått igenom det mesta av det drickbara ölsortimentet i Spanien, så dyker det plötsligt upp ytterligare ett par utmanare om mästartiteln.
En liten strandbar vid södra delen av La Mer Menor gör reklam för en pale ale som påstås vara tillverkad i Cartagena och med det spanska namnet Icue. Gott och beskt och alkoholstarkt som en riktig pale ale var det också, bravo Spanien!
Ett par dagar senare bjuder vännen Conny på en öl som vi sett men inte viljat köpa. Jag trodde det var en tysk veteöl, vilket jag inte dricker. Men, det visar sig vara en öl med ”doble malta” enligt burkens text och innehåller 7,2 procent alkohol. Smaken och effekten är riktigt bra.
Nu är dock frågan om ett öl som heter Voll-Damm ”Das Originale Märzenbier” får vara med i en tävling mellan spanska öl – även om det står cerveza på burken? Svaret är: nej! – men gott… och möjligt att köpa i spanska supermercadon.

Gott, men får inte vara med i tävlingen.
Gott, men får inte vara med i tävlingen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »