Kategorier
2020 Efter coronaflykten

Vi går mot ljusare tider med hjälp från Island

Äntligen! Nu har vi följare både på Island och Färöarna – och vi har, just i dag, passerat det mörkaste dygnet under pissåret 2020. Nu ser vi fram emot julen, covidvaccinet och stommen till vår nya soffa!

Hösten har som bekant varit dyster på många sätt och vis. Men nu tänker vi minnas några av ljuspunkterna, och börjar med den klaraste: Våra grannar på campingen, familjen Lindvall, fick en son lagom till jul!

Ljuset 2: Med hjälp av mycket tjat – och vännen Håkan Bågenviks nordiska kontakter – fick vi slutligen hål på den isländska motståndsvallen! Och av bara farten intog vi även Färöarna! Som tack för detta har vi uppdaterat översättaren så vi från och med nu kan läsa bloggen på isländska. Google har tyvärr ännu inte hittat till färöiskan…

Ljuset 3: Vi har upptäckt och lärt oss nya sätt att umgås under coronans belägringseld. Och det har inneburit kortare transporter, skäggstubb och mysbyxor, och ändå möten med vänner och bekanta långt bort.

Ljuset 4: I dag den 21 december 2020 klockan 11:02 inföll vintersolståndet. Därmed kan vi nu och sex månader framåt se fram emot ljusare tider!!!!

För en kort stund i dag tittade solen fram, liksom för att hälsa att ”nu är det värsta över”.

Ljuset 5: Vi har flyttat in under ett ickemobilt tak – och fått vår första analoga post på nya adressen! Tack för julkortet Håkan&Lena i Kalmar!

I år blir det, trots flytten, dock en jul utan mys i soffan… Vi har än så länge bara fått hem kuddar och klädsel – själva stommen har tydligen fastnat i någon covidkontroll 😉

Men, jul blir det! Och hur den blev, återkommer vi till inom kort. Till dess önskar vi alla

en riktigt hjärtlig God jul!

Denna dag, 21 december, för 5 år sedan 330 mil söderut, typ Sicilien…

3 svar på ”Vi går mot ljusare tider med hjälp från Island”

God jul och gott nytt år.
Gleðileg jól og farsælt nýtt ár.
Hälsning / kveðja från / frá Island

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »