Kategorier
2020 Efter coronaflykten

Vi bytte liv två gånger under kramlösa 2020

Lördagen den 14 mars fick vi punktering på husbilen på en stekhet motorväg i södra Spanien. Just då tyckte vi nog att livet var en pärs, men redan dagen därpå hade vi varit jävligt glada för en punktering. Nyordet covid-19 skulle komma att förändra våra liv… Till det bättre eller sämre återstår att se.

Nyårsaftonen för ett år sedan firades hemma hos våra vänner Ingemar&Eva på Övra Århult i Halland. Redan då visste vi att vår tvååriga vistelse i vår nya hemtrakt var över. Flyttkartongerna var packade och skulle magasineras. Själva skulle vi bli nomader genom att flytta in i och rulla runt i Europa med vår nyinköpta husbil, den tredje i raden, under en tvåårsperiod.

Avresan från Sverige, Halland och Halmstad den 1 februari, gick bra. Det gjorde också tiden fram till punkteringen i Spanien. Där punkterades inte bara ett däck. Hela planen punkterades.

Det som följde i coronans kölvatten, var en veritabel häxjakt norrut hemåt genom Europa. Ingen ville ha med oss att göra…

Vi slickade såren i Malmö med självvald karantän på en camping vid Öresundsbrons fäste. Vidare norrut för återbesök hos vänner och sjukvård och lagerlokal i Halland.

Fortsatt resa via längre vistelse på Västkusten upp till gamla hembygderna runt Örebro. Valde att boka säsongsplats på en camping i Ånnaboda, Kilsbergen.

Från detta basläger gjordes under sommaren många resor i närområdet och en månadslång tripp till Vildmarksvägen och andra sevärdheter i vår norra landsände.

Hösten kom, men tyvärr inget stopp för pandemins utbredning. Vad göra? Valet föll på fortsatt liv i husbil, men byte av camping. Från natursköna Ånnaboda till Sveriges bästa stadsnära camping, Gustavsvik i Örebro. Denna, min tidigare arbetsplats under två somrar, kunde erbjuda allt som krävdes för ett drägligt/behagligt liv i covidens skugga.

Men, i takt med fallande temperaturer och regn, liksom insikten om att återupptagna husbilsresor skulle dröja, påbörjades jakten på lägenhet.

Och till slut, den 8 december, kunde vi påbörja inflyttning i en liten trerummare högst upp i ett sexvåningshus med utsikt över en Coop-parkering!

Julen firades tillsammans med vår son Mikael som nyligen också återvänt till Örebro. Det blev en jul där vi gick ”all in”. Tittade på televisionens Julkalender, såg Lucia i Jukkasjärvi i gryningen och köpte varsin 100-kronorspresent till julklappsbytet. Två flyttkartonger med julsaker plockades fram, och i köket tillverkades allt som hör julbordet till. Vi hade till och med uppesittarkväll med Bingolotto! Slikt firande kunde ingen av oss minnas…

Nu är det bara timmar, 21 för att vara noga, kvar till nyårsfirandet. Och i år måste det vara busenkelt att önska och högst sannolikt att bli bönhörd:

Ett Hjärtligt Bättre År!!!

Vi firar i enskildhet, men ändå på topp. Eller vad sägs om

När det gäller dryck till detta och till förrättens fisk, så kunde vi inte bestämma oss för Italien eller Spanien eller Frankrike. Så vi valde att ta lite av varje:

Till 24-slaget anser vi sedan gammalt att inget annat duger än en riktig Bollingerchampagne, men eftersom pengarna är slut följde vi spansklärarens råd: Det går lika bra med en god cava efter kvällens tidigare drycker 😉

PS: Ett särskilt Gott Nytt År önskar vi Jóhanna på Island som till sist hittade vår blogg. Hon tillhör de 9 754 följarna från 42 olika länder som tittat in 21 260 gånger. Tack för intresset!

6 svar på ”Vi bytte liv två gånger under kramlösa 2020”

Trevlig läsning om än lite hemskt med häxjakten, kommer följa eran sida då det ligger i mitt intresse att bli lite Nomad när pandemin är över

Tack för en påminnelse om vad året inneburit för oss alla i detta ”Skogsmullens år”. Snart står blåsippan i backarna och niger igen. Nu kan det bra bli bättre, vi fortsätter att hålla ut och tvätta händerna men det är fan så trist. Gott Nytt till oss alla🥂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »