Kategorier
Första FrihetsFärden

Varmt dopp belöning efter halva resan

Sol och bad på Algarvekusten i oktober är inte helt fel.
Sol och bad på Algarvekusten i oktober är inte helt fel.

Vännen Westberg tycker vi har åkt långt på kort tid men ändå hunnit uppleva en del, enligt våra rapporter. Nu kommer fakta istället för tyck: Hälften av planerade 10 veckors resa är gångna. Vi har avverkat 556 mil vilket skulle göra knappt 16 mil om dagen om vi hade kört hela tiden. Belöningen för mödan (som egentligen varit ett rent nöje) är att vi nu nått fram till den riktiga värmen, den klarblå himlen och en havstemperatur som även badkrukan jag tycker är helt ok. Vi har nått den berömda Algarvekusten i södra Portugal. Står ett långt stenkast från Atlantstranden i den lilla byn Manta Rota, ett par mil väster om gränsen till Spanien. Långa barfotapromenader i vattenbrynet, sol och bad och vi kan sitta ute i den ljumma kvällsbrisen och äta våra gastronomiska middagar som sköljs ner med vinerna som plockats upp på vägen ner… (öl går fan inte att dricka till mat, möjligen istället för vatten om du är törstig på stranden) I dag kan det bli cykeltur 15 km in till staden Tavira och senare även ett rekordförsök på 4km löpning. Och i kväll utlovas fiskmiddag på lokal taverna.

Ställplatsen i Manta Rota är inte helt fel.
Ställplatsen i Manta Rota är inte helt fel.
Lite gräs och sanddyn skiljer oss från vågorna.
Lite gräs och sanddyn skiljer oss från vågorna.

 

Ett svar på ”Varmt dopp belöning efter halva resan”

Hej på er!
Här sitter vi nu alla Hallsbergsbor över en tallrik Nikkaluoktasoppa och högläser makarna Krejcis blogg. Vi avundas er inte utan njuter av marknad, brända mandlar, höstblåst och regn. Snacka om att vi trivs med livet!!
Vi är vintervila i skinnet och har bökat på oss tjocka kläder. Livet är för underbart:)
Skämt åsido, vi ser att ni har det underbart o vi är nog rätt avundsjuka ändå.. Vi följer er med spänning och det känns lite som att vi är med er på resan.
Mormor är orolig över resan till Marocko. Hon tror att Peter kommer få fortsätta sin semester med 3 kameler istället för Lisa.
Vi saknar er mycket!
Stora kramar från
Stina, Christer, Filip, Fabian och kopparmormor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »