Kategorier
Europa 2020

Värmen hjälper oss att besegra Coronaviruset?

Vänner och bekanta undrar: hur är det med Corona-viruset i Spanien? Här ett försök till kort rapport.

Dagen började med att vi läste en lång informationsartikel om Corona-viruset. Bland annat uppgavs att viruset knäcks av temperaturer på 26-27 grader. Därmed blev vi kanske räddade av gårdagen som bjöd på +27 grader i skuggan?

Lite tråkigare var upplysningen att dricka varmt te eller kaffe, och undvika kalla drinkar med is!

Kan inte påstå att det är särskilt stor uppståndelse kring viruset vare sig på campingen eller i staden. Enda direkta kontakten, var en kinesägd butik vars personal bar munskydd – av hänsyn till kunderna.

Under dagen presenterades nya siffror över antalet Coronafall i olika länder:

Spanien 2140, Frankrike 2281, Italien 12 462 och Sverige 462. Vi bor nära gränsen till Portugal som kunde skryta med enbart 59 smittade! 

Framåt kvällen noterades att antalet smittade i Spanien stigit till över 3000 och att 84 personer avlidit till följd av viruset. Huvudstadsområdet Madrid är värst drabbat, så vi stannar på sydkusten och håller tummarna för att värmen besegrar viruset.

Just nu har vi större problem med myggbett än med Coronaviruset.

Efter en månad på camping Las Dunas i El Puerto de Santa Maria åker vi nu vidare mot Gibraltar, ett par timmar bort. Blir vi insläppta efter Brexit och Corona? Blir hunden Panna det?

Ett svar på ”Värmen hjälper oss att besegra Coronaviruset?”

Sverige är nerstängt efter Corona-anfallet. Hockeyn spelas utan publik bl.a. Vi har gått i frivillig karantän och lagt ner alla aktiviteter. Smittan finns i regionen och vi vill bli sjuka så sent som möjligt- för sjuka lär vi bli, om inte nu så framåt i tiden.
Värme och iskall öl hjälper , absolut.!!!!!! Vi fick snö i går och så här mycket snö har vi inte haft på hela vintern.
Trevlig vistelse i Gibraltars närhet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »