Kategorier
Europa 2020

Tumskruvarna dras åt och vi drar från Spanien

Utlovade ny rapport om fisket under en spansk korkek. Men skärpta regler och annat elände i Spanien, gör att detta istället blir en rapport om ”påbörjat återtåg”. Vi följer strömmen och drar norrut i takt med att tumskruvarna kring corona dras åt…

Varken Ferdinand, blommorna eller någon fiskare syntes till under korkeken…

Efter flykten från solkusten hade vi verkligen hittat en underbar fristad norr om Cordoba. Här väntade våra danska vänner Anna&Erik och en före detta hästfarm.

Alla vi lite årsrikare har skrattat åt jakten på Pepes bodega i filmen Sällskapsresan. Nu hade vi själva hittat Pepes ställplats Casa Rural utanför byn Penarroya Pueblonuevo.

Minnesgoda läsare vet att vår älsklingsvärd på Sicilien heter Pippo. I Spanien hittade vi hans motsvarighet Pepe. Och han kunde leverera beställda varor två gånger i veckan.
Och då jublade de danska gästerna! Observera det rätta corona-avståndet mellan kunderna…

Här fanns det vi behövde för att överleva en 14 dagars corona-karantän (har lärt mig att det ska stavas med litet c): el, dusch, toalett, kök, mikrovågsugn, wifi, fisksjö, granne med grönsaker och ägg, vandringsleder mm mm. Vi fick röra oss fritt i området och Pepe köpte beställda varor åt oss i byn två gånger i veckan. Och hans gamla mamma tog emot tvätt på lördagar!

Men säg den lycka som varar! Redan efter två dygn drog den första snålblåsten in. Solen stekte från en klarblå himmel, men Pepe hade onda besked från myndigheterna: jag kanske måste låsa… Ni får stanna här, men utan tillgång till kök, toa och dusch.

Samtidigt mullrade det på nätet och från diverse andra kontakter: Den 26:e mars stänger Spanien bland annat alla campingar och ställplatser, man får bara vara en person per bil mm mm. Flera av våra bekanta börjar fly Spanien med hjälp av flyg eller i sina husbilar. Och allt fler ”där hemma” vill ha hem oss.

OK: vi kommer att rulla norrut med början i morgon söndag. Åker vi senare riskerar vi att stångas med de sista entusiasterna som lämnar på torsdag då de spanska restriktionerna står i full blom.

Nu återstår att hitta öppna nattläger på vägen norrut, att slippa trassel med spansk polis och alla gränsvakter på vägen.

En liten tröst är att vännerna och vårt tidigare resesällskap Owe&Marita just nu anlänt välbehållna till Sverige. De hade inga problem på sin hemresa.

Avresan känns trist och tråkig, särskilt som det slår så många och stora fiskar i sjön intill hagen med korkekar, eller vad det nu är för ekar…?

En fransk, en svensk och två danska husbilspar på Casa Rural. Men molnen tornar upp sig i bakgrunden. Hur många är kvar i morgon?

———————————————-

PS: Under vår tid i Spanien hade vi tänkt våldgästa minst tre bekanta på plats. Men även om vi stannat, hade det blivit ett magert utbyte:

  1. Håkan&Lena med lägenhet på solkusten, svarade i dag på telefon att de befann sig på flygplatsen på väg hem.
  2. Arne&Bettan hade för en vecka sedan bestämt sig för att inte åka ner till sin spanska lägenhet.
  3. Anita&Sören får inte ta emot besök i sin solkustlägenhet. Anita har fått corona, troligen av sin besökande son som troligen plockat upp det i Österrike!

12 svar på ”Tumskruvarna dras åt och vi drar från Spanien”

Välkomna hem ❤️ Helt rätt beslut tycker er dotter som möter eländet dagligen 😫

Ojoj, det blir sällan precis som man har tänkt! Vi sitter i spa-badet o i karatän ”with a view” med tofsvipor o sånglärkor i skyn! Inte så illa.
Försök ta er hem utan alltför många störande moment! Kram.

Hej! Jaha vilket öde, bra beslut att ta er hem och välkomna hem. Jag följer er hela vägen. Vi mår bra i vår karantän i Björkelund. Imorse var det minus 7 gr. Fåglarna sjunger och många vårfåglar har kommit. Idag strålande sol det får bli en vandring i skogen. ❤ Kram från Maja ❤ 🙆

Vet inte hur Frankrike kommer att reagera framöver, men vi har kunnat övernatta på deras rastplatser på betalvägen. De platser som även har matställen verkar ha särskilda platser för husbilar så man slipper stå bland mullrande långtradare. Lycka till!

Va bra att ni är så kloka att ta detta svära beslut att lämna korkeken och de gegantiska firrarna men misströsta inte ! Här hemma har vi tallar o småfisk i Sottern ! Bara att ta plats bland myggen å fiska på vet ja ! Ni skall känna er sååå välkomna hem till svedala igen ❤️❤️

Liebe schwedische Freunde, seid herzlich umarmt und getröstet 😘💪
Freunde sind am letzten Wochenende in Andalusien aufgebrochen und haben die Route an der spanischen Küste, Frankreich, Luxemburg nach Deutschland gewählt. Ohne Probleme sind sie gestern zu Hause in Deutschland angekommen.
Wir drücken die Daumen, dass es für euch auch so problemlos nach Hause geht. Herzliche Grüße schicken Peter und Gisela 🤗🤗🤛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »