Kategorier
Europa 2020

Nu är det många som har bråttom från spanska värmen

I slutet på mars är det en märklig upplevelse att se så många husbilar i Spanien på väg mot kylan i norr. Men så har det varit under vår 62-milaflykt i dag.

Lämnade fristaden hos Pepe vid 10-tiden för att köra norrut. Väl framme på A66 mellan solkusten och Baskien fick vi snart sällskap. Men, bara av husbilar och några enstaka last- och personbilar. De flesta husbilarna tycktes tillhöra fransmän troligen på väg hem från vinteridet i Marocko. Vilket i sin tur tydde på att båttrafiken mellan Algeciras och Afrika återupptagits för privatpersoner.

Fransmän, troligen från färjan från Marocko, hade bråttom att komma hem till kylan i norr.

Vi spände bågen och planerade att åka ända till bensinmacken i Palencia, den som hade en gratis och mycket bra ställplats. Men, där stod polisen och hindrade all obehörig trafik in i staden – och vi ansågs obehöriga…

Spansk polis stoppar obehöriga från att åka in i staden Palencia. Och vi tvingades vända.

Följde order att återvända till motorvägen och hitta en rastplats för natten. Vilken vi hittade efter ytterligare några mil norrut mot Burgos.

Som vanligt… natten får tillbringas inträngda mellan lastbilar med brummande kylaggret.

Resten av resan lär bli en ”långtradare” på rastplatser då även Frankrike och Tyskland lär ha stängt sina campingar och husbilsparkeringar.

2 svar på ”Nu är det många som har bråttom från spanska värmen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »