Kategorier
Första FrihetsFärden

Tillåtet att reta alla nöjda på dödsdagen

Tänk att kunna bada utomhus utan plågor i Europa den 1 november...
Tänk att kunna bada utomhus utan plågor i Europa den 1 november…

Eftersom jag bara har två övermän och -kvinnor så har jag få tillfällen att retas, eftersom jag dessutom valt att inte slå mot redan liggande. Lisa är mitt livs överquinna, så nu ska jag retas med vännen Sten Nöjd.
Han är med all rätt trött på alla rapporter om hur jäkla varmt det är i luft och vatten utmed vår resväg – samtidigt som han själv sitter och fryser arslet av sig hemma i Karlskoga, inlindad in en filt drickandes varmt glühwein i ett fåfängt försök att ha det bra…
I dag första dagen i november 2013, käre Sten, har jag – med viss njutning – badat utomhus i naturligt havsvatten.
Men säg den glädje som varar. I dag är det nämligen alla helgons afton även i Spanien. För att inte säga SÄRSKILT i Spanien. Och då ska vi vara snälla och minnas de döda.
Just denna dag säger min e-tidning att vännen och ekonomichefen Karl-Evert Berg har dött. Jag blir lite ledsen, men mest förvånad. KE Berg var nämligen sinnebilden för hälsa. Och om han dör, så kan vi andra inte ha långt kvar…
Här i Spanien är det i kväll ett fasligt kutande och utsmyckande bland gravarna. De, gravarna, är upplysta och blomsatta som aldrig förr under året.
Jag själv tänker på mamma Ingeborg och pappa Franz och blir lite ledsen. Kanske skulle jag ha varit vid minneslunden i Hallsberg just i kväll?
Men, vilken nytta hade jag gjort där? Här kan jag åtminstone hälla upp lite vin till vännen, födelsedagsbarnet och värden Conny och överquinnan Lisa…

Det här skulle kunna vara en ljussmyckad spansk kyrkogård. Men det är en kvällsbild tagen i motsatt riktning som den ovan...
Det här skulle kunna vara en ljussmyckad spansk kyrkogård. Men det är en kvällsbild tagen i motsatt riktning som den ovan…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »