Kategorier
Fantastiska färder För övrigt

Syskonpar först att simma hela Göta kanal

Tredje dagen passerades båtbryggan i östgötska Norsholmen. Drygt 30 av de totalt 190 kilometrarna kvar. Och motströms ända upp till Forsvik på andra sidan Vättern!
Tredje dagen passerades båtbryggan i östgötska Norsholmen. Drygt 30 av de totalt 390 kilometrarna kvar. Och motströms ända upp till Forsvik på andra sidan Vättern!

Yrade jag till följd av vrålförkylning och feber? Nej, det var ett par simmare som flöt förbi husbilen dragandes på en vällastad surfingbräda. Syskonparet Strandberg ska bli de första att simma hela Göta och Trollhätte kanal! 

Diana och Jimmy från Kristianstad har avsatt fyra veckor för den 390 kilometer långa  simningen från Mem i Östersjön till Göteborg i Skagerrak. Att simma är inte deras starkaste gren, men de har varit med förr: Tillsammans har de bestigit Kilimanjaro 5892 meter över havet. Och i vintras rodde Jimmy över Atlanten tillsammans med en kompis.

Vi träffade dem på tredje dagen i Norsholm. Där äter de medhavd lunch och värmer upp de nedkylda kropparna i den för dagen strålande solen.

Vill du veta mer så är det bara att gå in på www.dianastrandberg.com där det kommer dagliga rappporter. Och du får även en hel del tips för uppladdning inför dina egna utmaningar 😉

Solen värmer de nedkylda kropparna vid lunchrasten i Norsholm. Och solcellen, till höger, ger lite extra energi denna dag.
Solen värmer de nedkylda kropparna vid lunchrasten i Norsholm. Och solcellen, till höger, ger lite extra energi denna dag.

 

5 svar på ”Syskonpar först att simma hela Göta kanal”

Men jag såg ju på TV för ett tag sen att det var en nisse som simmat från Stockholm till Göteborg via Göta kanal….

Hej Peter! Vilket roligt inlägg du gjort om oss, tack! Du lider inte av dåligt minne i alla fall. Du fick ju med allt vi pratade om , och korrekt också 😉 Tack för en trevlig pratstund idag. Nu tältar vi längs med Roxen! Hälsningar Jimmy och Diana

Hej Peter!

Det var nog ett missförstånd. Vi vet att det är två herrar som simmat Göta kanal tidigare (Tobias Eldh 2008 och Jonas Colting 2014). Däremot så, vad vi vet genom google, är att vi verkar vara de första som har som mål att simma hela Göta kanal UTAN följebåt och drar vår egen packning med oss!

😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »