Kategorier
Första FrihetsFärden

Spriten hittad – öltest pågår!

Från vänster: Spanska Cruzcampo, 4,8procent alkohol, tillverkat av Heineken och smakar alltså inget. Möjlig törstsläckare en het dag. Spanska Cerveza Extra, 8 procent. Alkoholstyrkan ger smak och ölen är klart godkänd. Stork Premiere, 4,7 procent, 9:50 för 33 cl. 33 Export, 5,2 procent, 10:50 kr för 33 cl. Flag Pils, 4,7 procent, 14 kr för 50 cl. Flag Speciale, 5,2 procent, 15 kr för 50 cl.
Från vänster: Spanska Cruzcampo, 4,8 procent alkohol, tillverkat av Heineken och smakar alltså inget. Möjlig törstsläckare en het dag.
Spanska Cerveza Extra, 8 procent. Alkoholstyrkan ger smak och ölen är klart godkänd.
Stork Premiere, 4,7 procent, 9:50 för 33 cl. Blaskigt, i klass med Cruzcampo.
33 Export, 5,2 procent, 10:50 kr för 33 cl. Bättre men inte bra. Vinner troligen på den halva procenten extra…
Flag Pils, 4,7 procent, 14 kr för 50 cl.
Flag Speciale, 5,2 procent, 15 kr för 50 cl.

Finns det sprit i Marocko? Vad kostar den och hur smakar i så fall deras öl? Frågorna haglar, och svar ska ges. Vi har vid ett par tillfällen ätit på restaurang, och vid båda tillfällena sköljt ned den goda maten med Cola och vatten, trist. Och i de små städerna och byarna har vi inte sett röken av alkohol. Foilk ler bara lite fånigt åt oss när vi frågar. Men, nu vet vi att spriten finns att köpa. Fransmannen och bilägaren och före detta oljearbetaren Marcel tog oss med till ett av Agadirs tre stora köpcentra i utkanten av staden. Där stod det vin, öl och sprit i långa rader. Vi betalade 160 kr för ett helrör Grant´s whisky och 30 kr för en flaska rödvin som var helt ok att dricka. Vi hittade också fyra olika sorters inhemsk öl. Frågan är nu hur hemskt det smakar? Ett test pågår, och det spännande resultatet presenteras så snart vi hunnit dricka ur alla burkar, inklusive två spanska utmanare så vi har något att jämföra med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »