Kategorier
Flykten från ruskig höst

Skål för påven och vårt möte i Rom

Den andra flaska Vadehavsöl intogs med påvens välsignelse på min egen plats, Petersplatsen i Rom. Påven pratade från scen och via storbildsskärm under tiden.
Den andra flaskan Vadehavsöl intogs med påvens välsignelse på min egen plats, Petersplatsen i Rom. Påven pratade från scen och via storbildsskärm under tiden.

Att jag hade en egen Petersplatsen i Rom var stort nog, men att påven var där och talade till mig var nog ännu större. Men så var det, mer av tur än planering.
Efter lugnet på landet, rullade vi in på de trafiktäta gatorna i Rom och hittade den eftersökta ställplatsen. Den låg perfekt till. Både spårvagn och busshållplats utanför grinden.
Med ryggsäck och hunden Panna in till vimlet med hjälp av spårvagn, promenad, tunnelbana och ny promenad. Plötsligt står vi där, tillsammans med 20 000 andra, och ser och hör 79-årige argentinaren Jorge Mario Bergoglio. Det är både live och på storbildsskärm som om artisten och den 266:e påven Franciskus framförde en rockkonsert.
Sedan bockade vi av ett antal turistmåsten i Rom i snabb takt:
* bubblande vitt vin med lite tilltugg på en trottoarservering intill Vatikanstaten
* promenad utmed och över floden Tibern
* buss till Piazza Venzia
* promenad till Anita Ekbergs lilla badkar som någon döpt om till Fontana di Trevi
* promenad in bland fantastiska matgränder där Roms bästa restaurang, enligt konnässören Sten Nöjd, Sora Lucia, inte släppte in hundar
* promenad till närbelägna lyxbutiker och Spanska trappan
* skakig tur i liten buss till Colosseum för besiktning tillsammans med en dubbelespresso och stark drink med utsikt
* Metro och spårvagn hem till husbilen där vi alla somnade helt ovaggade…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »