Kategorier
Flykten från ruskig höst

Horor, bufflar och sopberg

Sopor längs vägen och bufflari bakgrunden.
Sopor längs vägen och bufflari bakgrunden.

”Allt söder om Rom kallar vi Italiens Afrika”. Detta nedsättande uttryck fick vi tyvärr delvis bekräftat när vi körde kustvägen mellan Rom och Neapel.

Horor utmed vägen hade vi redan noterat uppe i Tyskland. Här var de fler. Fler var också de förfallna byggnaderna och antalet färgade människor. De senare var troligen en följd av den pågående flyktingströmmen över Medelhavet.
Men, sopbergen längs vägen var nog den största chocken. Hade läst att i vissa delar av Italien utgjorde soporna en bättre affär för maffian än droghandeln. Vi måste ha hamnat just där…
I vårjakt på ställplats vid havet, som här heter Mar Tirreno, passerar vi Anzio, San Felice Circeo, Terracina, Sperlonga och Gaeta innan vi hittar rätt och stannar i Mondragone. Alldeles ensamma tillsammans med den egna och fem andra hundar tillbringar vi några dagar med sol och bad parkerade 25 meter från havet och kanske 30 meter från en helgöppen campingrestaurang.
Får lära oss att vi nu befinner oss i hjärtat av buffelmozarellans rike. Varannan butik säljer denna i Svedala så rara och dyra produkt.
Längre söderut, närmare Neapel, kommer soporna i en mängd längs vägen som till och med får två vanligtvis välunderrättade att häpna.

Samma vecka för två år sedan befann vi oss i Marocko. Där hade vi synpunkter på nedskräpning – men det var intet i jämförelse med detta Italien.
Vi rundar Neapel/Napoli och landar i Pompeji…

Skönt att lämna vägen och ställa sig så här havsnära.
Skönt att lämna vägen och ställa sig så här havsnära.

2 svar på ”Horor, bufflar och sopberg”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »