Kategorier
2020 Efter coronaflykten

Så besegrade vi den iskalla Malgomajsjön

Efter flera dagars resande var det skönt att komma fram till ”en riktig camping”. Där blev det både välbehövlig bastu med dopp och tyvärr också bottennapp.

Tyvärr ingen rödingmiddag i campingrestaurangen på grund av covid-19, men fint är det även i gråväder.

Många Vildmarksfarare har lovordat Kolgårdens camping – och vi kan så här långt bara instämma.

Fem kilometer innan Vilhelmina ligger den på sjön Malgomajs norra strand. Fina platser på öppna grönytor direkt vid vattnet och med utsikt över sjön.

Vår husbil på första parkett, intill bastun och den förmodade fisken.

Både fiske och bastubad ingick i priset, så vi började med att utnyttja båda möjligheterna. Särskilt som campingvärden nästan lovade att det skulle nappa – även om vi fiskade precis framför husbilen.

Och nappade gjorde det! Tyvärr inte ordentligt. En minst halvkilos abborre hängde med ända in till strandkanten där den dock släppte taget. Två andra fiskar släppte redan längre ut… och de var troligen ännu större! För ingen tror väl att det rörde sig om bottennapp?

Malgomajsjön är iskall, men bastun var het. Och efter en längre stund i den senare, lyckades även en badkruka slänga sig i vattnet. Förutom att bli ren så blev jag också av med den värsta klådan efter diverse myggbett. Skönt!

Skönt att här och nu också få säga gonatt! I morgon ska det regna, och då nappar det väl som bäst, eller?

Ett svar på ”Så besegrade vi den iskalla Malgomajsjön”

Här vid sydkusten har vi värmebölja och några dagars sol. Denna dagen börjar dock med grå skyar, det går bra bara vi slipper regn. Vi renoverar verandan o gör grovjobb i trädgården och det är inget bra med regn då.
Kul att åka med er o Malgomaj känner vi också igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »