Kategorier
Flykten från ruskig höst

Resans plågsamma baksidor

Sol, bad, champagne, härliga möten, underbara miljöer. En resedagbok kan lätt få slagsida. Och därför väljer vi att här och nu att avslöja några ”baksidor”.

Även om vi båda fortfarande bara är 20+ kan kroppen säga ifrån.
För mycket sittande, slitsamt trädgårdsarbete, motionspassen eller helt enkelt ett ben längre än det andra resulterade i akuta ländryggsproblem för Peter. Inga problem att på Apoteket köpa ut spruta och ampuller med muskelavslappnande innehåll. Kruxet var väl bara att eventuella instruktioner var på italienska. Men, vad har man nätet till? Eller en dotter som är sjuksköterska?
Sprutorna satt där de skulle, men hjälpte bara tillfälligt. Inköpte enkel infraröd värmelampa – med samma resultat. En utbildad ”physio-terapista” i Pozzallo har numera fixat det värsta.

Även tänder kan orsaka problem. Särskilt om de, som i Lisas fall, vill lämna truten i delar. Hon, Lisa, var dock förberedd och hade tagit med tandlagningspasta hemifrån. Och i kombination med hårblåsen, för att torka ur munnen och pastan, lyckades hon greja tanden.
För säkerhets skulle blev det också besök hos stadens tandläkare. Som konstaterade att jobbet var så bra att han inte ville ha betalt för varken sin röntgen eller finslipning!

Håret växer fortfarande på oss båda, även om näs- och öronhår växer mest på Peter. Lisa har testat två olika modeller: inkallat sin egen frissa Eva från Örebro och gått till en av stadens finare salonger. Osagt vem som lyckades bäst. Jag valde både klippning och rakning på salong – och förvånades över hur mycket jobb frisören kunde hitta på så tunn flint.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »