Kategorier
Flykten från ruskig höst

En dålig gps kan vara bra

Klicka på länken nedan så kanske du får se en film:

trim.061B7306-98C0-4FDB-A093-61AEE8DDB506

En gps har tre val; visa rätt, fel eller ett oväntat alternativ. Och ibland kan det sistnämnda bli riktigt bra – tyckte vi sittande mitt i en fårskock!

Trånga gränder, smala slingrande bergsvägar, omvägar och direkt felaktiga slutmål. Vår gps har bjudit på det mesta. Och något ursäktad kan den vara eftersom den inte har en aning om att den styr en 7 meter lång, 3 meter hög och drygt 4 ton tung husbil.

Vi börjar bli vana och börjar till och med ifrågasätta vissa föreslagna färdvägar och istället följa den stora strömmen, vägskyltarna och kartan.
Det gjorde vi INTE på den senaste resan mellan nord- och sydkusten. För att inte behöva åka en väg som vi redan sett, valde vi in väg diagonalt söderut över en bergsplatå. Efter motorväg skulle vi ta av på en röd väg (snäppet mindre än motorväg). Efter en stund inser vi att detta måste vara en gul väg (många snäpp mindre än motorväg).

Och helt övertygade om att vi var långt ute i spenaten blev vi under en fikapaus uppe i bergen. Blå himmel, utsikt över omgivande hedar och berg och ner mot den stora sjön Lago di Disueri. Då börjar hundratals bjällror ljuda, och snart är vi omgivna av en stor fårskock under förflyttning från ett bete till ett annat…
DET hade vi missat med en bra gps.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »