Kategorier
Flykten från ruskig höst

Resans billigaste resa

13 mil från 1300 möh och snöglopp till försommarens värme i Rom. Det var således mycket utför och bra för bränsleekonomin...
13 mil från 1300 möh och snöglopp till försommarens värme i Rom. Det var således mycket utför och bra för bränsleekonomin…

Vi har just gjort resans troligen billigaste resa vad gäller bränsleekonomi. 4,5 ton husbil förbrukade bara 0,8 liter diesel per mil på vägen från snöglopp i bergen ner till försommarvärmen i Rom.

Lämnade således snöglopp i vår lilla favoritby i Gran Sasso-området med lite oro. Hur skulle vi klara nedfarten med sommardäck?

Redan i den tidigare jordbävningsdrabbade staden L´Aquila anade vi vårens ankomst. Och 13 mil senare, i Roms östra utkant, var det försommarvärme.

Men väl framme i Rom tog allt det billiga slut…

Vårt Rombesök sammanföll med Irlands nationaldag, och det första vi hittar vid ankomsten är faktiskt en irländsk pub! Våra nya engelska vänner Mandy och Graham Stratton ville gärna svinga en Guinness eftersom klockan just passerat 11.

Sant´Eustachio il caffe serverar det bästa kaffet i Rom – enligt reseoraklet Lonely Planet. Vi kan bara tillägga: även det dyraste! Vid vårt bord hade det suttit två kvinnor och rökt… 

Vid vårt septemberbesök i Rom var Anita Ekbergs fontän i Trevi en delvis skymd arbetsplats. Nu kunde vi och hundarna se den från första parkett.

Och självklart dyker det upp bekanta ansikten i vimlet. Vännerna HG och Annica hade just anlänt från Örebro och var också hungriga, skål!
Och självklart dyker det upp bekanta ansikten i vimlet. Vännerna HG och Annica hade just anlänt från Örebro och var också hungriga, skål!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »