Kategorier
2020 Efter coronaflykten

Rekordlångt husbilsliv kanske går mot sitt slut

Nu har vi varit husbilsnomader i nio månader. Normalt brukar det ju komma ut något gott efter just den tiden, men så tycks inte vara fallet denna gång, eller?

Vårt tidigare rekordlånga husbilsliv varade i sju månader, varav fyra vintermånader på Sicilien. Den här gången var ju planen att det skulle bli två år (24 månader). Den 1 februari kom vi iväg, men nere i Spanien kom ett numera ökänt virus i vägen.

Hem till Sverige, säsongscamping i Kilsbergen utanför Örebro hela sommaren – med några utflykter i både närområdet, södra Sverige och Norrland. Vi som många andra trodde fortfarande på möjligheten: att resan skulle kunna gå vidare.

Numera har vi insett att det inte blir så – den här gången. En del av våra husbilsvänner har trotsat coronan och dragit söderut. De flesta har stannat hemma.

Vännerna Peter&Gisela skulle ha åkt till Sicilien, men valde att studera sitt eget Tyskland. Vännerna Willem&Anette skulle fortsatt från USA till Sydamerika, men har valt att köpa ett specialkort för att bese nästan samtliga museer hemma i Holland! Och danska Erik&Anna har isolerat sig i husbilen och rullar ibland över gränsen en bit in i Tyskland – undrar varför 😉

Covidsäkert umgänge med Hymervännerna Maggan & Christer.

Vi har nu valt att inför vintern flytta från bergen ner till Sveriges bästa stadsnära camping Gustavsvik i Örebro. Utmärkta servicehus, bad, tvätt och gång- eller cykelavstånd till city. Nära och lätt att umgås med vänner och bekanta på covidavstånd.

Härifrån är det också lätt att sköta vårt senaste projekt: hitta en passande lägenhet! Vid napp säljer vi bort vårt rullande 2-årshem och byter till mindre husbil, en så kallad ”plåtis”, för kommande utflykter.

Så ser planen ut just nu, men inget är numera hugget i sten. Den som överlever får se…

NOTERAT 1:

En tågförare hade änglavakt när hans tunnelbanetåg spårade ur natten mot måndag 2 november utanför nederländska Rotterdam, rapporterar Dutch News.

Det tomma tåget kraschade på något sätt igenom en säkerhetsbarriär. Det hade störtat ner i marken om det inte hade räddats av en staty föreställande en valstjärt. Föraren klarade sig utan skador.

VAD HÄNDE SEDAN?

Våra holländska husbilsvänner Willem&Anette berättar att konstverkets skapare, Rotterdams tidigare stadsarkitekt Maarten Struijs, själv var förvånad över att den 20-åriga polyesterkonstruktionen ”Tails of Whales” höll för tyngden. Dessutom befarades att en annalkande storm skulle blåsa ner tågsetet, men mobilkranarna hann före. Olycksutredning pågår.

NOTERAT 2:

TV-kanalen 3 ska flytta hem från London och från årsskiftet börja sända från Stockholm igen. Det var på nyårsafton 1987 som Jan Stenbeck lanserade Sveriges första kommersiella tv-kanal, TV3. Kanalen sände under brittisk licens via satellit från Storbritannien, för att kringgå de dåvarande svenska reglerna för bland annat spritreklam i TV.

Brexit uppges vara bakgrunden till flyttbeslutet, då bolaget bara tillåts att erbjuda tjänster inom EU från ett annat EU-land.

KONSTATERAT:

Jag hade förmånen, tillsammans med ett gäng från tidningen Nerikes Allehanda i Örebro, att några dagar innan premiären få följa arbetet på tv-stationen i London. Det mesta var ett kaos i trånga lokaler där ingen tycktes veta vad den andre gjorde – men premiär blev.

Vi var inte ensamma på Vildmarksvägen i somras.

NOTERAT 3:

För tre veckor sedan stängdes Vildmarksvägen i Jämtland och Lappland för den här säsongen och öppnar igen den 6 juni nästa år.

KONSTATERAT:

Vi rattade ett av de 45 000 ekipage som körde på vägen denna svemestrande sommar. Det tidigare rekordet, från förra året, löd på  26 000 fordon.

Kärleksträdet värmer i grådasket… FOTO: Rolf Grönroos

NOTERAT 4:

Ensamhet, vanmakt och tristess tycks få väldigt många att redan nu börja ”julpynta” för att få lite omväxling i dieten och för att lysa upp tillvaron. Vi har aldrig så här tidigt sett så många belysta balkongräcken, inte heller så många tester av både julöl och glögg!

KONSTATERAT:

Även vi försöker lysa upp tillvaron, men snyggast av allt är det så kallade Kärleksträdet som nu lyser på Stortorget i Örebro.

Upphovsmakare till denna falska förstasida: okänd – än så länge.

NOTERAT 5:

För många av oss som söker lite extra ljus i denna gråa höst kom det i dag en glad nyhet: USA ska byta president!

KONSTATERAT:

Under mina många år som murvel har varken jag eller någon annan lyckats skapa en så formidabel förstasida som den här ovan. Den har egentligen bara ett litet fel: den är falsk! Tror dock att redaktionen på Time är ledsen för att den inte kom på idén själv…

10 svar på ”Rekordlångt husbilsliv kanske går mot sitt slut”

Det är så kul att läsa din text med små notiser…som en liten nyhetstidning alltså!
Vi kanske har anat att det du skriver var i faggorna. Lycka till med allt försäljning, införskaffande, flytt o hela biddevippen!
Agneta o Mats

Stora förändringar på gång alltså. Hoppas ni hittar både köpare av bh, en bra plåtis och inte minst en lgh till belåtenhet.
Jag hoppas och tror att ni mår bra också!
Gram till er båda❣️

Ihr lieben schwedischen Freunde, ihr werdet sicherlich bald eine gemütliche neue Wohnung und den Hymer ausgetauscht haben. Alles wird gut und wenn es noch nicht gut ist, dann ist es eben scheiße! ;-)))
Wir sind natürlich auch an zu Hause gebunden, sind aber froh, 102
Übernachtungen in unserem Clou in 2020 gehabt zu haben. Die Reisen waren sehr schön, wenn auch überwiegend in Deutschland. Unser Land ist vielfältig und meistens hat sogar das Wetter mitgespielt.
Jetzt nutze ich die Zeit und arbeite unseren alten Blog seit 2011 in den neuen Blog ein. Sehr mühsam, aber jetzt gibt es die Zeit dafür und nicht nur wir, sondern auch alle Freunde und Bekannten können sich an unseren alten Erlebnissen zukünftig wieder erfreuen.
Zeit haben wir ja alle ausreichend und alte Erlebnisse erwärmen die Seele. Und irgendwann, gibt es ein gesundes Wiedersehen, das wünschen wir uns auch mit euch.
Liebe Grüße und bleibt gesund und ausdauernd bei der suche nach den richtigen Entscheidungen.

Trevlig läsning som vanligt👍 Min nyfikenhet får mig att undra, kommer ni bo i lägenhet till julen/nyår? Oavsett var, ha det så bra och god jul och gott nytt år🌲

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »