Kategorier
Första FrihetsFärden

Rattade runt bland läckra yppiga kullar i Baskien

I Lekeitio kan man be grannen tvärs över gatan ta in tvätten om man själv inte skulle vara hemma när regnet kommer...
I Lekeitio kan man be grannen tvärs över gatan ta in tvätten om man själv inte skulle vara hemma när regnet kommer…

Nästan som i Alperna. Det var vår första reflexion när vi rullade från det platta kustlandskapet i södra Frankrike in i spanska Baskien och början på Pyreneerna.

EU har byggt nya motorvägar som inte finns på vår nyladdade gps. Kom dock så småningom fram till en liten husbilsförsäljare i Andoin söder om San Sebastian som INTE hade någon ny vattenpump att erbjuda. Men landsbygd i det inre av Baskien fick vi uppleva.

Att lämna de stora vägarna och följa en mindre kustväg västerut, var en annan upplevelse, särskilt för Lisa som ville sitta till vänster…
Det var kurvor och höjdskillnader som i de värsta bergspassen i Alperna. Men vilka ställen som ligger där utmed kusten, och som vi aldrig hört talas om:
 Zarautz, Getaria, Zumaia, Deba, Ondarroa och Lekeitio där vi nu befinner oss.
Gratis ställplats 10 minuters promenad från stora torget och hamnen där betydligt fredligare vågor rullar in från Biscayabukten än i franska Capbreton. På torget finns gratis wifi och där satt vi när detta skrevs.
Hur kommenterar jag detta hus i Lekeitio? Titta och njut!
Hur kommenterar jag detta hus i Lekeitio? Titta och njut!
Liten notering: vi passerade genom badorten Biarritz på vägen hit. Och det var nog den svettigaste delen så här långt. Varmt och smala gränder och låga tunnlar som vi med möda tog oss igenom ackompanjerade av franska biltutor. Men vilket ställe! Måste studeras närmare till fots någon gång i framtiden, för nu rullar vi vidare västerut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »