Kategorier
Kroatien 2017

Polisen hjälpte oss att hitta polis

Det är inte lätt att hälsa på en vän som är hemlig. Men i tyska Datteln ingrep polisen för att hitta en av sina pensionerade kollegor – åt oss!

Vännerna Gisela och Peter hade vi träffat och umgåtts med länge på Sicilien. De, som vi, bodde i husbil hemma hos vår gemensamme sicilianske vän och värd Pippo Gravagna i Pozzallo.

Nu var det tyska paret på resa i Grekland. Men, vi ville se hur och var de bodde när vi ändå hade ”vägarna förbi”.

I den lilla staden Datteln kunde väl inte det vara något problem? Till saken hörde dock att paret inte förekom i vare sig adress- eller telefonböcker.

Det kan ha att göra med att Peter tidigare varit polis. Bland mycket annat var han med och skapade den tyska polisens antiterror-styrka – efter Baader-Meinhof och Münchenmassakern vid OS 1972.

Vadå? Är jag efterlyst?

Men, stadens polis kanske kunde hjälpa oss?

Det var sent på dagen, men de tjänstgörande var inte direkt avvisande. Namnet kände de igen, men visste också att Peter var pensionerad.

Efter några minuter kom beskedet: vi får inte lämna ut uppgifterna utan Peters eget tillstånd. Så om jag kunde intyga vem jag var, skulle de ringa upp den eftersökte i Grekland och få klartecken.

Polisen fick besked från Grekland: till den mannen kan ni lämna ut vad som helst!

Så, vi kunde rulla hem till våra vänner och se hur de bodde… Och bli fotograferade av grannen, som redan varskotts från Grekland ;-))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »