Kategorier
Kroatien 2017

Gerhard har vinkunder ända från Brevens bruk

Vårt nya besök i Moseldalen innebar också att vi bytte vinleverantör – efter ett sent digitalt tips ända från Brevens bruk i Närke! Tyvärr berodde mycket också på en släktfejd…

Efter ett tidigare lyckat besök landade vi återigen på en husbilsparkering i byn Wehlen, på gångavstånd norr om kända Bernkastel-Kues. Men, tiderna förändras.

Ställplatsen tillhörde vingården Studert-Prüm. Vinet sköttes av sönerna, men det var gårdens grundare Stephan Studert Senior som basade över parkeringen.

Den då 91-årige mannen var känd för sin bitskhet, och kunde tydligen när som helst avspisa gäster som han inte tyckte passade.

Men, vi fann varandra. Kanske för att jag kunde prata tyska med wienerdialekt och svara med samma tunga som han själv.

Nu skulle vi åter köpa det goda vinet på plats. Men gubben hade dött och de två sönerna hade blivit osams om den fortsatta driften.

Gerhard Stettler med sina nya närkingska kunder.

Medan vi funderar på eventuella inköp, kom ett tips via Facebook: Åk till Gerhard Stettler i byn Lieser strax söder om Bernkastel-Kues!

Så det gjorde vi – och upptäckte att karln och hans vinhus redan hade stamkunder hemifrån…

Vi gillade vad vi smakade, köpte några flaskor och ska göra ett uppföljande test i det kalla höstrusket där hemma. Då kanske även vi börjar direktimportera från Gerhard?

Tveksamheten kan bero på att tipset om Stettler kom från en tidigare arbetskamrat som bland annat blivit känd för att dricka cider på pubar i London. Hon trodde att den var alkoholfri!

I Moseldalen finns många ställplatser vid eller i vinfälten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »