Kategorier
Övrigt

Oväntad hjälp av Foppa Forsberg

Forsbergs gratulationskort till paret i Denver.

Han var stor i rinken, han är stor som insamlare i Barncancerfonden – och numera vet jag att han också är stor som privatperson. Peter ”Foppa” Forsberg hjälpte oss att förgylla ett bröllop i Denver som vi själva inte kunde vara med på…

Det började i början på året.  Vi träffade det unga paret John&Jenny Harper på den karibiska ön Tobago. De visste inte mer om Sverige än att Foppa varit ”the great one” i hemstaden Denvers NHL-lag Colorado Avalanche.

Döm om vår förvåning när vi blir inbjudna till parets bröllop! Det skulle äga rum i Aspen, Colorado. I brist på tid (hade just fått ett sommarjobb) och begränsad reskassa, gällde det att hitta på något annat…

Varför inte en bröllopsgratulation från  Foppa himself?

Den före detta nyhetschefen i mig, fick träda i aktion. Och med hjälp av ”skvallerpressen” lyckades jag hitta en möjlig hemadress till hockeystjärnan.

Nicole och Peter Forsberg. Foto: Gunnar Nordström
John och Jenny Harper.

 

 

 

 

 

 

Ett välformulerat ”tiggarbrev”, med frankerat returkuvert och en vädjan om att Forsberg skulle prata med sin fru Nicole innan han slängde brevet gjorde uppenbarligen susen. Han signerade gratulationskortet till det blivande paret Harper i Denver!

De mottog och fick läsa hälsningen på själva bröllopsdagen – och noterade själva att Peter Forsberg alltid lägger till sitt eviga tröjnummer på autografen. 21 var den dag de gifte sig!

Återstår att se om paret Harper nappar på vår egen inbjudan: att se hockeylaget Colorado Avalanche spela NHL-match mot Ottawa Senators i Globen, Stockholm, Sweden nu på fredag och lördag? Peter ”Foppa” Forsberg lär garanterat vara på plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »