Kategorier
Flykten från ruskig höst

Rund IPA från Hawaii bäst i klassen

De sex finalisterna, inhandlade i Italien, fraktade genom Österrike, Luxemburg och Holland, och slutligen bedömda i Tyskland.
De sex finalisterna, inhandlade i Italien, fraktade genom Österrike, Luxemburg och Holland, och slutligen bedömda i Tyskland.

Vid infarten till den fördömda bötesfällan på gränsen mellan Italien och Österrike hade vi ett lager (!) av olika IPA – India Pale Ale. På den fortsatta resan har vi nu avsmakat och korat ett mästaröl bland fynden som ironiskt nog gjordes på den italienska stormarknaden PAM mitt i vindistriktet Chianti i Toscana.

På Peter VILHELM-dagen kom vi från Holland till den tyska hamnen Cuxhaven vid Elbes mynning i Nordsjön. Där, på en ställplats med regn och utsikt över färjorna till sjörapporternas Helgoland, tankerfartyg och segelbåtar, avgjordes tävlingen:

Segraren - från Hawaii!
Segraren – från Hawaii!

Bryggeriet Kona Brewing Company med säte på Hawaii (!) av alla ställen – och tillverkning även i USA-staterna Oregon, Washington, New Hampshire och Tennesse – har gjort en IPA med namnet Castaway. Det borde betyda ”kasta loss” på svenska, eller?
Deras eget påstående: ”En rund men ändå spetsig (6%) brygd. Den är lika frisk som den vind du får i ansiktet då du hissar segel för äventyr.”
Hade de inte vunnit på smaken, hade de gjort det tack vare formuleringen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »