Kategorier
Flykten från ruskig höst

Givande väg från Holland till Danmark

Morgonpromenad i Cuxhavens fiskehamnar.
Morgonpromenad i Cuxhavens fiskehamnar.

Ost- och nordfrisiska öarna, Musselkanaal, Helgolandsbukten, Cuxhaven. Ovanliga och lite mytiska namn kantade vår väg från Rotterdam norrut. Och det var betydligt roligare än den vanliga autostradan via tråkiga Hamburg.
Vi valde således att köra nordost genom den platta holländska landsbygden till en på måfå utvald ställplats i och vid Musselkanaal.
Det var en av resans bättre ställplatser: 100 kr för riktigt bra wifi, hett duschvatten, toa och plats direkt vid vatten. Och gångavstånd till bagaren.

Nästa mål var den tyska fiske- och hamnstaden Cuxhaven vid floden Elbes utlopp i Nordsjön. Från den jättelika ställplatsen kunde vi från första parkett skåda stora och små båtar på väg in till och ut ur Elbe. Och passagerarbåten som kunde fört oss ut till Helgoland, ön som är känd från SMHI:s sjörapporter.
Vi valde istället att besöka stadens gamla och nya fiskehamnar med tillhörande fiskaffärer – och de var många.

Över Elbe kom vi med hjälp av en ny färjeförbindelse. 80 minuter från Cuxhaven och uppför Elbe nådde vi Brunsbüttel på flodens norra sida. Då var det dags för ett hejdlöst firande, men DET är en annan historia…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »