Kategorier
Europa våren 2019

… och turistbilder skiljer sig från IRL

Färgglada idylliska turistbilder och broschyrer är en sak. I verkliga livet, In Real Life, är det ofta något annat. Men det visste vi sedan förut, trotsade vädret och gav oss i kast med en bergsklättring i husbil.

Från motorvägen bar det rakt söderut genom det på sommaren turisttäta Salzkammergut, öster om Salzburg.

Vår färdväg genom Salzkammergut.

Syster och jag återupplevde barndomens Traunsjön med Gmunden och Ebensee. Vi for genom kurorten Bad Ischl, Bad Goisern och längs sjön Hallstätter See. Så långt allt väl…

Högersvängen blev mer dramatisk. Särskilt som vi på tvåans växel dånade förbi en förbudsskylt: inga fordon över 3,5 ton! Vi väger närmare 1 ton mer.

Uppför gick det på slingrande väg, kallare blev det och till slut kantades vägen av gamla snödrivor.

Men, framme vid passet Gschütt på 1000 meters höjd, började vi andas ut. Och passade på att ta en paus i skuggan av det mäktiga Dachsteinmassivet. Det höjer sig närmare 3000 meter över havet – men så långt upp såg vi bara täta grå moln.

Hunden Panna älskar snö och brydde sig föga om de grå molnen i Dachsteinmassivet.

Nu bar det åter nedför mot motorvägen och nästa hägrande mål: en fullvärdig camping med det lockande namnet Sonnenterassen i kurorten Sankt Veit i landskapet Kärnten. Här lyste dock solen med sin frånvaro, och vi ägnade oss åt stortvätt, kuperad löpträning och tvagning i lyxig badanläggning. Lyxigt, för att inte säga hutlöst, var också priset 550 kr för en natt! Alltså lärde vi oss att i fortsättningen fråga först och parkera därefter.

Nästa dag skulle vi dock få igen lite förlorade pengar via en annorlunda tunnelfärd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »