Kategorier
Europa våren 2019

Donau är inte blå…

Ibland tvingas vi bara transportera oss. Men även då kan vi få lära nytt och tänka om.

Från tjeckiska Znojmo ner mot de österrikiska alperna valde vi att inte åka motorväg. Dels kostar det, men framför allt blir det ganska tråkigt.

Nu valde vi en rutt som länge följde floden Donau västerut genom en rad trevliga byar och städer. Enligt valsen ”An der schönen, blauen Donau” av Johan Strauss II skulle vattnet alltså vara blått. Men det har det inte varit sedan jag som liten badade i Donau under alla besöken hos farfar i Wien. I bästa fall kan färgen beskrivas som blågröngrå…

Vi lämnade den personalfria campingen i Znojmo med hjälp av lite high-tech. Hade fått ett telefonnummer att ringa för att öppna och stänga grinden!

Vi vek av från Donau för att köra söderut vid staden Linz. Och här uppstod resans första oenighet mellan oss syskon. Jag påstod att mamma Ingeborg hade bott i Linz efter sin flykt över gränsen, men enligt syrran ska hon ha bott i Graz. Jag tror fortfarande att jag har rätt, och att mammas storasyster Mimmi bodde i Graz.

Snabbstopp i Linz för kisspaus. I bakgrunden skymtar den påstådda blåa Donau…

Avslutade dagen med att köra på motorväg för att utnyttja gratis övernattning på en av de stora rastplatserna. Nästa dag skulle det bli bergsklättring med husbilen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »