Kategorier
Första FrihetsFärden

Många vårtecken i London

Snödroppar i Kensington Park den 21 januari 2014.
Snödroppar i Kensington Park den 21 januari 2014.
Hittade både Notting Hill-filmens bokhandel och medlemskort till FFF-klubbens nya medlemmar.
Hittade både Notting Hill-filmens bokhandel och medlemskort till FFF-klubbens nya medlemmar.

Att landa i London den 20 januari sent på eftermiddagen var skönt. Den svenska först deprimerande mörka och blöta och sedan svinkalla ”vintern” förbyttes i rent vårväder. De tjocka tröjorna och jackorna for av innan vi lämnat Stansted airport och senare Liverpool station.

Första kvällen var ljummen – och det var också alla öl som intogs på pubarna Hamilton Hall på Liverpool Station (vännen Stellans rekommendation) och Black Lion i hotellområdet direkt norr om Hyde Park.
Den senares fisk&chips var god men vi konstaterade att samma rätt, som intagits på Bishop Arms i Örebro två kvällar tidigare, stod sig mycket bra i konkurrensen.

Följande dag blev det fotvandring genom Kensington Park där snödropparna trängdes om platsen och de flesta träd bar stora knoppar som ville brista.
Besöket i Notting Hill hade förberetts därhemma då vi åter tittat på filmen med samma namn. Solen strålade och vi hittade ”Travel book Co” som numera heter Notting Hill Bookshop.

Att vi också hittade puben Churchill Arms, är en annan historia. Den hette vid tillkomsten på 1750-talet Church hill efter den kulle på vilken den låg. Då mannen som vann det senaste kriget åt England hette samma sak gjorde att ägarna slog ihop namnet och smyckade puben med affischer, tidningsklipp, bilder och allt annat om mannen som aldrig druckit en öl på stället! Det hade däremot hans farföräldrar gjort…

Undrar vilka som ska ligga i överslafarna, undrade vi vid ankomsten till hotell Apollo i London...
Undrar vilka som ska ligga i överslafarna, undrade vi vid ankomsten till hotell Apollo i London…
Puben Churchill i Notting Hill har prisats för sin ut- och invändiga växtlighet. Att den 250-åriga puben i sitt inre också härbärgerar en thailändsk restaurang lovordas av många.
Puben Churchill Arms i Notting Hill har prisats för sin ut- och invändiga växtlighet. Att den 250-åriga puben i sitt inre också härbärgerar en thailändsk restaurang lovordas av många.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »