Kategorier
Flykten från ruskig höst

Kartan höll i fyra månader

Dags att lämna Sicilien. Kartan har gjort sitt efter fyra månader.
Dags att lämna Sicilien. Kartan har gjort sitt efter fyra månader och 383 mil på ön.

Sista dagen på siciliansk mark (för den här gången) bjöd på morgondopp, jättemarknad, biljettkaos och missade jordgubbar.

Av en tillfällighet lämnade vi Sicilien på dagen fyra månader efter ankomsten. Lite vemodigt, men också lite ”mot nya djärva mål”-känsla.
Farväl till vårt danska sällskap Erik&Anna och campingvärden Alexandro i Catania.

Men först Lisas morgondopp i 15,6-gradiga Joniska havet. Själv cyklade jag in till Catania, körde vilse och hamnade på den största dagliga marknad jag någonsin upplevt.
Väl uppe i Messina visade gps:en oss till fel hamn. Å andra sidan fick vi uppleva det inre av storstaden. Och nu var det tydligen högtid för jordgubbar. Alla (?) marknadsstånd utmed gatorna sålde de delikata bären. Men trängseln gjorde det omöjlighet för oss att fickparkera…
Istället fick vi fel biljett till färjan. Och väl framme vid bommen gick det inte att ändra eller få pengarna tillbaka! Fick fotvandra till rederiets huvudkontor och där få beskedet: köp ny biljett och skicka e-post med krav om återbetalning för den gamla… Återstår att se om det fungerar.


Efter att ha landstigit på fastlandet rullade vi norrut några korta mil innan vi slingrade oss ner till kusten och en liten håla vid namn Lido di Palmi där det fanns en ställplats för husbilar intill den långa stranden.
Och någon timme senare får vi sällskap av ett tyskt par. Samma par som vi träffat och vinkat adjö till i Pozzallo för en vecka sedan.
Sannolikheten för att båda hamnar i denna lilla håla på samma dag är troligen noll.

Oväntad återförening i den lilla hålan Lido di Palmi på Kalabriens västkust.
Oväntad återförening i den lilla hålan Lido di Palmi på Kalabriens västkust.

Nu har molnen åter skingrats och vi rullar vidare mot Ciro Marina på Kalabriens östkust.  Ciao!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »