Kategorier
Europa 2020

Hur ”stanna hemma” när du bor i husbilen?

Alldeles för många tycks tro att vi måste låsa in oss, när storebror i all välmening säger ”stanna hemma” så du inte får eller sprider corona. Särskilt vi med husbil har väl istället fått ett ypperligt tillfälle att dra fördel av detta!

Eftersom vi både uppmanas att vistas och röra på oss ute i friska luften, och ”stanna hemma” så har uppenbarligen många hittat på en massa egna tolkningar.

Själv uppfattar jag ”stanna hemma” som att hålla sig på sin egen kant, att inte vara för nära andra. Och det gör hustrun och jag sedan snart fyra veckor tillbaka – i vår husbil som numera är vårt permanenta boende.

Men, vi tänker inte låta bli att förflytta oss med husbilen, vårt hem. Väl framme på camping, rastplatsen eller vid skogssjön är vi extremt försiktiga – och håller LÅNGA avstånd.

I husbilen har vi det vi behöver: el, vatten, värme, toalett, kök, mat, dricka – och varandra! Problemet dyker upp när vi tvingas lämna bilen och dess uteplats för att till exempel handla.

Då påstår jag att vårt och andras välbefinnande mer beror på hur andra sköter sig. Och där finns det tyvärr många skräckexempel på människor som varken läser, lyssnar eller tittar – eller helt enkelt inte bryr sig – om alla goda råd kring coronaviruset.

Har till exempel upptäckt att det är mycket enklare att hålla avstånd inne i stora butiker med gott om golvyta. Närbutikernas trånga hyllgångar undviker vi numera helt. Och dessutom är det bara jag, den yngre och på pappret något friskare, som handlar – iklädd skyddshandskar.

Vid ett par tillfällen har jag dock blivit så irriterad på andras närgångenhet, att jag använt mig av ren elakhet och skrämselpropaganda: var snälla håll avstånd eftersom jag troligen bär på corona efter att nyligen ha varit i Spanien, Frankrike, Tyskland och Danmark! Jag får omedelbart fem meters lucka!

Vår spanske campingvärd Pepe bar alltid mask när han levererade varor till oss.

Vi är också storkonsumenter av handsprit, tvål, vatten och desinfektionslappar. Börjar också fundera på att skaffa munskydd – mycket vanligt hos allmänheten längre söderut.

Så har vi det – och tänker ha det ett tag till. Och så här tänker ett par andra husbilsboende som vi stött på under vår resa:

https://boihusbil.se/var-halsa-och-frihet-ar-hotade/
https://evaogmalthe.dk/in-the-middle-of-the-corona-virus/

8 svar på ”Hur ”stanna hemma” när du bor i husbilen?”

Visst, det är väl er bedömning hur ni vill göra. Hoppas att ni inte behöver anlita ngn sjukvård som inte är dimensionerad för er och som ni inte bidrar ekonomiskt till.
Vi ser fram emot plåtis eller båtturer på någon natt här i närområdet. Glad påsk where ever you are !
/lassej

Hej på er! Att leva i karantän som vi och ni gör går ju bra. Vi har fullständig frihet kan vara ute och inne allt efter behag. Att vi lever som vi gör är att vi vill skydda oss själva OCH mina medmänniskor samt undvika toppar i sjukvården. Kan inte förstå att detta budskap inte går hem hos många svenskar. Fast visst är det lite trist o tråkigt att man inte får träffa någon. Glad påsk på er och vi ser fram emot att så småningom få träffas igen. Kram från Maja o Gösta

Härligt att höra. Vi gör samma sak, åkte från Spanien. Varit i Sverige 3 v nu. Blev lite brydd inga handlar folk går på oss, fattar dom ingenting här hemma. Nu har vi vant oss. Åker omkring stannar lite här o där. Tar ansvar för oss o är hänsynstaganden mot andra, vill inte smitta nån hänsynen går inte alltid tillbaka. Ha det bra allihop som är på vägarna el Ställplatser etc 🤗EliGre

Fantastisk billede af Pepe 😁 Han ser stadig sådan ud. Blot en smule mere træt. Han har de sidste par uger ikke boet hjemme, da risikoen for, at han bringer virus med hjem er for stor. Så nu kommer han ”bare” 2 gange om ugen og afleverer indkøb. Så hans gamle forældre er i sikkerhed.
Vi er på dag 28 af isolation og er begyndt at kunne mærke lysten til at komme ud og se et supermarked, en café eller bare noget andet, bliver større for hver dag 😉 Men nogle taler om, at man måske vil begynde at tillade, at folk kan gå på gaden med mundbind og handsker, indenfor et par uger 🤞👍🤞
Vi passer på os selv og Spanien og I må passe på jer og Sverige. Snart ses vi måske igen ude i verden 😁
Indtil da, er vi jo på bloggen http://www.evaogmalthe.dk
og på Instagram http://www.instagram.com/evaogmalthe.dk På Instagram har vi Corona-dagbog 😊 Count-up… Ikke count-down….
Glæder mig, til at læse mere om jeres hverdag 🤗😊🤗

Ja, även i Sverige känner vi oss ”instängda”. Men vi kämpar på, långa promenader i bra väder. Hoppas verkligen att vi kan ses ”där ute” 🥰🥰🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »